Tag: Fokus


 • Fokus ska ge bort sin design

  Tidningen Fokus, som då och då stoltserar med alldeles utmärkt innehåll, tänker ge bort sin design. Det är nämligen så att hela sajten, fokus.se då alltså, är byggd på WordPress, och temat ska erbjudas via officiella wordpress.org. Goda nyheter, inte för att det är en perfekt design eller så, men för att tilltaget får uppmärksamhet, och det med all rätt. Läs Jonatan Frieds post om saken, där han även pratar kärlek till öppen källkod och planerna.

  Jag tycker det här är ett härligt tilltag. Fokus har bevisligen förstått att WordPress är en plattform att bygga på, och på intet sätt begränsad till traditionellt bloggande. Det är en av de saker jag vill få fram med Börja Blogga, så det glädjer mig dubbelt.


 • Fokus om molnet

  Fredrik Wass har skrivit ett bitigt reportage med hela fyra tillhörande artiklar åt tidningen Fokus. Det finns i senaste numret (med “Internet och jag” på omslaget), samt gratis på nätet. Började läsa det senare, men jag är ledsen Fredrik – jag pallar helt enkelt inte. För mycket, för långt, för många ord.

  För nätet då, alltså. Och egentligen inte. Men jag börjar bli gammal så jag följer Fredriks uppmaning och köper tidningen istället.

  Vad du väljer spelar inte så stor roll, men om du är nyfiken på molnet så bör du sannerligen ta en titt på det här, gärna via Fredriks inlägg på Bisonblog, som länkar ihop allt på ett trevligt vis.


 • Wiki agerar länkbete åt Fokus

  FokusSmart, mycket smart. Tidningen Fokus, som tydligen nylanserat sin sajt, kläcker även ur sig en wiki med Sveriges 100 viktigaste politiska makthavare – en lista som nyligen figurerat i pressen. Bakgrundsfakta skall hamras in, och sajten är ansluten till Twingly, vilket är var länkbetet (från engelska linkbait) kommer in. (more…)