Tag: Level


 • Super Play läggs ned

  Som gammal speljunkie så är det förstås trist när en förhållandevis anrik speltidning som Super Play får bita i gräset. Det är rätt, tidningen läggs ned (tillsammans med Svensk Motorsport) i ett sparpaket på förlaget Hjemmet Mortensen som betyder att sju femton får gå.

  Egmont äger förlaget, och VD Per Kjellander pratar med Resumé:

  Kjellander motiverar nedläggningen av SuperPlay med att nätet tagit över den redaktionella bevakningen.
  – Vi satsar vidare på Sveriges största spelsite FZ.se och världens största PC speltidning PC Gamer, båda i vår portfölj.

  Hårt för alla som gillade Super Play, och de som får gå, men samtidigt föga förvånande. Webben är stark på spelsidan och att såväl Super Play som konkurrerande Level skulle klara sig när marknaden doppar har onekligen känts ganska optimistisk.

  Än så länge har redaktionen inte behagat informera sina läsare på superplay.se. Låt oss hoppas att det är ett temporärt tillstånd.


 • Oskar Skog tar över Pakten Böcker

  Från och med idag så driver Oskar Skog (känd från Level och Sydsvenskan, samt Kong när det begav sig, bland annat) Pakten Böcker. Naseer Alkhouri har för mycket på jobbet, men kommer säkerligen dyka upp framöver också. Välkommen Oskar!


 • Båsbrudar i Leipzig, storm i vattenglas?

  Kristofer på Aftonbladets Spelblogg pratar naket och spelbranschens hyckleri, vilket leder till att slumrande Att skriva om spel vaknar till med 30+ kommentarer. Det är intressant men lite gammalt.

  I sann journalistisk anda tänkte jag visa vad det handlar om, för er kåtbockar som inte redan googlat fram videoklippen… (more…)


 • Är speltidningen död?

  Nordic Game 2007-programmet ser ut så härSkall man tro den här rapporten från en paneldebatt (den här faktiskt) på Nordic Game i Malmö så verkar den allmänna synen att man skall flytta speljournalistiken till nätet. Tydligen har man klara problem i Norge, exempelvis, där gratistidningen Gamereactor är speltidningen och resten finns online. Inget ont om Gamereactor, men den är på sätt och vis i samma sits som spelsidorna: helt och hållet beroende av annonsintäkter.

  Ja, det här blir en matig post men Asos har ju inte hoppat på tåget ännu så vad skall man gör? (more…)