Tag: Martin Lindell


 • Spelbloggen är mitt 24HBC-projekt

  Som ni kanske minns så var den eminente Jonathan Sulo vänlig nog att ge mig domänen spelbloggen.se att göra något briljant med. Och det tänkte jag förstås göra. Vad bättre än att göra det på den andra upplagan av 24 Hour Business Camp? Förra gången byggde jag Börja Blogga – den här gången ska det bli Spelbloggen.

  Det blir andra gången Spelbloggen är med på 24HBC för övrigt, herr Sulo gjorde nämligen ett försök förra gången, men det gick aldrig som tänkt. Inte mer än rätt att den får en andra chans då så klart. (more…)


 • Nerikes Allehanda släpper spelblogg

  Alltid kul att uppmärksamma när gammelmedia gör något klipskt. Typ när Nerikes Allehanda utökar bloggstallet online med en dedikerad spelblogg. Inget ont om Thomas Arnroth & company på TT, men det är på tok för likriktad spelbevakning i dagstidningarna. Ni har dedikerade skiv- och filmkritiker, varför inte detsamma för spel?

  Svarar mig själv: leksaksstämpeln finns kvar.

  Det är fånigt, spel är big business och intresserar inte bara fjortisar. Dataspelsbranschen borde ha en informationsdag för dagspressen, slå hål på myterna om vem spelaren är. Finns en utmärkt folder för det, rentav. Det kommer kanske som en smärre överraskning, men det är inte tonåringen som är snittet, och det kvinnliga könet är inte underrepresenterat. Andra drar hela den grejen bättre än jag (ring Martin Lindell på Dataspelsbranschen vetja).

  Tänkvärt kanske?


 • Jag medverkar i veckans Emil-O-Rama

  När gamla vapenbröder kommer och frågar om man vill medverka i en podcast, då säger man så klart ja. Därför kan ni höra min inte alltför välklingande stämma i Emil-O-Rama, Emil Olofssons och Martin Lindells podcast som huserar hos Spelradion. Det är avsnitt 11, om någon är intresserad, och det kan laddas ner såväl som lyssnas på direkt i webbläsaren.

  Så vad behandlas? Spelsverige, lite Age of Conan, retro och indiespel som vanligt, samt en hel hög med Dreamcast förstås.