Spelbloggen är mitt 24HBC-projekt

Som ni kanske minns så var den eminente Jonathan Sulo vänlig nog att ge mig domänen spelbloggen.se att göra något briljant med. Och det tänkte jag förstås göra. Vad bättre än att göra det på den andra upplagan av 24 Hour Business Camp? Förra gången byggde jag Börja Blogga – den här gången ska det bli Spelbloggen.

Det blir andra gången Spelbloggen är med på 24HBC för övrigt, herr Sulo gjorde nämligen ett försök förra gången, men det gick aldrig som tänkt. Inte mer än rätt att den får en andra chans då så klart.

Så vad har jag tänkt mig? Namnet säger det rätt tydligt, det är en spelblogg. Ni som har koll på min bakgrund vet att det betyder tv- och datorspel (hej Spelsverige, saknat mig?) och föga förvånande har jag evige parhästen Rickard Olsson, nyligen återhämtad från Tokyo Game Show, med på projektet, om än inte på 24HBC självt. Förutom att jag och Rickard jobbat ihop sedan Kong-tiden så lattjade vi på Out of Ammo för inte så hemskt länge sedan.

På plats är däremot Malin Jonsson som inte bara är en av trion bakom hela det här konceptet, utan även ska bygga sajten tillsammans med mig på Yasuragi. Malin har nyligen slutat på spelsajten Subdogs för övrigt.

Det är vi tre som är kärnan i Spelbloggen. Med oss har vi goda vänner från förr, och nya bekantskaper till på det. Tillsammans ska vi bygga en riktigt bra blogg om spel, och sedan krydda det hela. Tro inte att det här är Out of Ammo 2.0, eller nya TVspel.nu-som-blev-Kong, eller någon annan galenskap jag gjort sedan jag började skriva om spel för tretton år sedan. Det är en helt ny best, byggd från grunden. Precis så som jag gillar det.

Martin Lindell konstaterade att jag har svårt att hålla mig borta från spelbranschen. Han har bevisligen rätt, för redan på Spelgalan i våras började det bubbla idéer. Igen.

Old habits die hard antar jag.

Slutligen: självfallet kan jag inte tänka smått, det är inte riktigt min starka sida. Så förutom alla planer och idéer som finns kring Spelbloggen, så finns det dessutom ett större koncept. På 24HBC i slutet av månaden så lägger vi grunden till det, med Spelbloggen. Det kommer bli en och annan post om det framöver, förutspår jag…