Tag: nätverk


 • Varning för Aiport Extreme-uppdatering 7.4.1

  Aiport ExtremeApple har tryckt ut en firmwareuppgradering till Airport Extreme (trådlös basstation) som riskerar sabba ditt trådlösa nätverk. Flera har rapporterat problem med denna, och så även jag. Först hade jag tänkt avvakta en fix från Apple, men jag tröttnade på att vänta och röjde runt lite online.

  Bland råden man får ifall man fastnat i Apples firmwareblunder är att nergradera till en äldre firmware. Du kan göra detta genom att trycka på alt-tangenten och klicka på Leta efter uppdatering i Airport-verktygets meny. Då får du en lista på tillgänglig firmware, som sedan kan laddas hem och – förhoppningsvis – installeras. Dessvärre fungerade inte det senare för mig, men det löste sig ändå. (more…)


 • 24HBC: Kommer nätet hålla?

  24 Hour Business Camp

  Ja, inte hela internet då alltså, det bör klara belastningen av 90+ webbtyper på en och samma plats. Jag tänker snarare på Hasseludden Yasuragis uppkoppling, tänk själv på belastningen på routern – finns det bandbredd nog? Borde vi ta med oss TP-kabel? De har tydligen sagt att det skall gå till Ted, men jag är trots allt orolig. Själv har jag inget 3G-modem att använda som backup, men förhoppningsvis drar alla som kan med sina så att det kan avlasta eller rentav lösa eventuella nätproblem. I synnerhet med hjälp av den här coola prylen som Dovado bidrar med – tack för det! Delad 3G-uppkoppling via trådlös router låter inte high speed direkt, men nöden har ingen lag. (more…)


 • Kontent kommer tillbaka

  Som de två senaste posterna antyder så händer det en hel del just nu. Allt detta knyts ihop under det nygamla Kontent-varumärket, vilket självfallet betyder att det finns en blogg för detta. Det är lite splittrat just nu, mycket som skall falla på plats, men jag räknar med att få rätsida på allt under de kommande veckorna.


 • Xbox 360 tycker inte om Airport Extreme

  Airport ExtremeDet är inte direkt sprudlande av glädje som man upptäcker att Xbox 360 inte fungerar med Apples trådlösa router Airport Extreme. Med en modernare form av trådlös nätverkskommunikation (802.11n) och sexigare utformning såväl som gränssnitt än vad D-Link erbjudit så kändes det som ett klockrent köp. Vilket det är, bättre signal har jag aldrig haft och det är coolt att man kan koppla till såväl skrivare som hårddiskar till den via USB. (more…)