24HBC: Kommer nätet hålla?

24 Hour Business Camp

Ja, inte hela internet då alltså, det bör klara belastningen av 90+ webbtyper på en och samma plats. Jag tänker snarare på Hasseludden Yasuragis uppkoppling, tänk själv på belastningen på routern – finns det bandbredd nog? Borde vi ta med oss TP-kabel? De har tydligen sagt att det skall gå till Ted, men jag är trots allt orolig. Själv har jag inget 3G-modem att använda som backup, men förhoppningsvis drar alla som kan med sina så att det kan avlasta eller rentav lösa eventuella nätproblem. I synnerhet med hjälp av den här coola prylen som Dovado bidrar med – tack för det! Delad 3G-uppkoppling via trådlös router låter inte high speed direkt, men nöden har ingen lag.

Så vad kan du göra för att motverka nätproblem, kära 24 Hour Business Camp-deltagare? Enkelt, se till att ha en lokal utvecklingsmiljö. Eftersom mitt gift heter WordPress i synnerhet, och PHP samt MySQL i allmänhet, så blir det något av WAMP-alternativen. Med andra ord, jag installerar ett program som rullar in Apache, MySQL och PHP på min Windows-burk (mer om det senare), ett pling senare och jag har lokal webbutveckling. Vilken vet jag inte, men Mac-användare skall tveklöst köra MAMP, som är ypperlig och självklar.

Se till att:

  • Sätt upp en lokal utvecklingsmiljö enligt ovan.
  • Ladda ner och installera eventuella plattformar, frameworks och liknande i förväg.
  • Förbered mallar och grafik. Designa på en laptop suger.
  • Behöver du dokumentation? Spara ned den lokalt om du kan.

Därmed inte sagt att man skall fuska för mycket! Om en tjänst skall lanseras på 24 timmar så tycker i alla fall jag att det är okej att förbereda det som inte har med själva tjänsten att göra – installera din publiceringsplattform, framework, eller vad det nu är – men den huvudsakliga utvecklingen skall förstås göras på plats, inom tidsintervallet.

Det närmar sig – jag är peppad!