Tag: Newsmill


 • Så går Newsmill efter sex månader

  Vassa Eggen-Olle har pratat med en av Newsmills grundare, Leo Lagercrantz, om debattsajtens framgång. Han berättar glatt att Newsmill nådde målet med 50 000 unika besökare/vecka i mars som planerat, slog det till och med. Däremot så blir nästa delmål – 100 000 unika/vecka i augusti – svårare. Det verkar gå bra för Newsmill, och det är ju kul.

  Då passar det förstås extra bra att jag har publicerat en guide på Börja Blogga om hur man kan delta i debatten och få länkar från Newsmill. Vilket sammanträffande!


 • Second Opinion

  Second OpinionDet är bråda dagar för mig, därför är det irriterande när tjänster som Second Opinion lanseras och jag tvingas släppa allt för att kläcka ur mig en bloggpost om saken. Bristande disciplin (knappast, får jobba lite längre bara) eller en vilja att göra allt för mina kära läsare, välj själv.

  I alla fall, Second Opinion är lanserad, och det är lite av en Newsmill fast mindre kommunikativ. Tanken är att privatpersoner, organisationer och företag ska kommentera gammelmedias förehavanden. Så den där FRA-texten i DN kan ju plockas sönder och samman, vilket redan gjorts i bloggosfären så klart. (more…)


 • Bahnhofs VD går hårt åt IPRED

  Bahnhofs VD Jon Karlung går hårt åt IPRED, den underbara fildelningslagen, i en debattartikel på Newsmill. Jag undrar just hur övriga internetleverantörer känner för det här?


 • Newsmill blir bokförlag, Fredrik Virtanen först ut

  NewsmillFredrik Virtanen kraschade hårt på börsen och skrev en tårdrypande krönika (nu kompletterad med videoklipp) som publicerades på debattsajten Newsmill. Det var förstås omtyckt, Virtanen är en skicklig popkolumnist som med lätthet svänger med orden. Själv hade jag svårt att ryckas med och uppröras av innehållet, med tanke på hur krönikan avslutas.

  Och nu blir den dessutom bok, med just Newsmill som utgivare. Go figure. Resumé scoopar och Virtanen bekräftar samt berättar om boken:

  – Den utgår från Newsmill-texten jag skrev tidigare i höstas om min börskrasch. Det är ett centrallyriskt reportage om hur det är att förlora så mycket pengar – hur man rannsakar sig själv, sin bakgrund och vilken värld det är som vi lever i.

  Anledningen till att det blev just Newsmill är att de kunde ge ut boken snabbt. (more…)


 • Arvid Falk gör Newsmill sällskap i debattsfären

  Ytterligare en debattportal har lanserats, lite som en motvikt till Newsmill, som jag skrivit om tidigare, kan man säga. Arvid Falk heter nykomligen, efter huvudpersonen i August Strindbergs ypperliga roman Röda rummet, lanserades igår:

  Vi hälsar därför dig välkommen till Arvid Falk, du som identifierar dig själv som vänster och vill skriva debattartiklar, krönikor och blogginlägg är välkommen att göra det här. Vi erbjuder en lättillgänglig plattform för dina åsikter, inbjuder till debatt och diskussion utan censur och regleringar, det enda vi begär är sedvanlig netikett och sunt förnuft.

  Bakom sajten står Rosemari Södergren, som tidigare jobbade med mig på Pakten, samt Anders Löwdin och Erik Laakso. Alla är politiskt aktiva och lutar åt vänster snarare än höger, precis som sajten självt.

  Är det här en ny trend, portalsajter som belyser aktualiteter i bloggosfären?


 • Newsmill spelar bloggosfären och printmedia

  Newsmill verkar vara konstant i ropet (ja, jag skall kommentera den – längre fram, återigen). Nu senast är det Dan Josefsson som har konspirationsteorier om hur Bonnier tänker kontrollera bloggosfären med just Newsmill, en så absurd tanke att det blir humor. Den presenteras i Aftonbladet förstås, bara en sådan sak… (more…)


 • Newsmill tar emot trackbacks

  Fast de kallar dem för pingbacks, vilket är ett annat namn för samma sak. Man utannonserar det i en post i den egna bloggen, vilket för övrigt kunde vara lite matigare kanske. Självfallet skall jag ta mig tid att svara på frågan:

  Precis som i tex wordpress hamnar de i kommentarsfältet. Är det ok? Eller ska de lyftas upp och ligga precis i anslutning till artikeln?

  Jag tycker att man skall separera på kommentarer och trackbacks, fastän jag inte gör det här på tdh.se just nu. Kommer göra det i nästa version.

  Och för övrigt så tänker jag kommentera Newsmill närmre lite längre fram. Det börjar bra för dem dock, bland annat med en story i Aftonbladet baserad på ett debattinlägg, något som var meningen med projektet från första början, förstås – att få publicitet för debatten, och sajten.


 • Nya Blogg.se – Allers bekänner färg

  Med nya startsidan för Blogg.se tycker jag att den Allers-ägda blogghosten bekänner färg. Det är fladdrigt, brett, ofokuserat, och ärligt talat ganska mycket blaska över det hela, tycker jag. Jag ser ingenting som talar för att man bör välja Blogg.se som host för sin blogg.

  Som bekant var det lite surr kring Allers och grundarna till Blogg.se i våras, då Allers misslyckades med att flytta bloggarna i nätverket till ett annat system, och sedan flyttade tillbaka till det gamla fastän hyrtiden hade gått ut.

  Redaktör Karin Olofsson skriver följande i sin spalt på nya startsidan:

  Äntligen är vår nya startsida här! Vi kommer att inreda sidan med allt som behövs i ett blogghem – Listor, Chans att skapa en egen blogg, Inlägg hämtade direkt från uppdaterade bloggar och bilder hämtade från bloggar. Här finns också sådant som “5 Snabba Frågor” och ”Veckans blogg”.

  Via Beta Alfa, som även länkar till En bulle i ugnen. Personligen är jag mer nyfiken på betaversionen av Newsmill. Se även bloggosfären om saken.