Tag: politik


  • Politiker vill stänga Bromma flygplats, men tills dess flyger de mellan flygplatserna

    Fyra mil. Så långt är det mellan nedläggningshotade Bromma flygplats och Arlanda. Därför är det förstås helt naturligt att ta flyget mellan flygplatserna om man är politiker. Det hela är förstås så urbota dumt att det inte spelar någon roll vilken politisk läggning du har.

    Är du sugen på en lite mer visuell kommentar till det hela så finns flygturen inspelad i Microsoft Flight Simulator X. Videon ser du på Spelbloggen.


  • Gamex värderingar är inget för Nutopia

    Nutopia tar avstånd från spelmässan Gamex, eftersom vi inte på något sätt kan stödja deras odemokratiska policy vad gäller vilka utställare som ska få komma till tals, och hanteringen däromkring.


  • Därför avslutar jag inte mitt Paypal-konto

    Paypal har stängt möjligheten att donera till Wikileaks, något som fått bland annat Nikke Lindqvist (som bloggat bra om det) med flera reagera starkt. Många åtminstone säger att de ska avsluta sina konton på grund av Paypals agerande, vilket är beundransvärt. Jag önskar jag kunde göra detsamma, men den hårda verkligheten är att oerhört många företag och tjänster mer eller mindre baserar alla sina transaktioner kring Paypal. Gillar du eBay, då är det Paypal som gäller (vilket Jonathan Sulo påpekar i en tweet), och tjänar du pengar på exempelvis Text Link Ads så betalas de ut till ett Paypal-konto.

    För mig är varken eBay eller TLA en anledning att hålla fast vid Paypal, en tjänst jag varit ordentligt förbannad på tidigare då de behagade frysa mitt konto i ett par månader eftersom USA hade terroristnoja. Inte heller då kunde jag byta, för så gott som alla kunder jag har i USA betalar via Paypal. (more…)


  • Demokrati är en bra sak, trots allt

    Det var val igår, det gick bra för SD och 95% av svenska folket är ledsna, arga och besvikna över det. Många uttrycker sin frustration på de sociala nätverken, vilket är helt i sin ordning, men tänk efter före, okej? Vi har demokrati i Sverige, och det är en bra sak. Även idag.


  • Internetworlds tio profiler som statsministern ska lyssna på

    Vad kan man säga? Internetworld skickar ett vettigt brev till statsministern, och listan kan man inte direkt klaga på – annat än att den inte är publicerad i sin helhet än (kommer bit för bit), tur att Jocke har den.


  • Den där Almedalen

    Under Almedalsveckan tycker jag det är trist att inte skriva om politik. Det är ju en kittel av intressanta/idiotiska saker att kommentera…



  • Piratpartisterna får uppmärksamhet

    Jag tänker fortfarande inte komma ut som piratpartist, men uppmärksamheten som piratpartister.se har fått från HD och Politikerbloggen (rehashar mest HD) är trevlig. Well played!


  • Ingen piratpartist

    Jag är inte med på piratpartiser.se, ett skönt initiativ (Jocke förklarar lite mer). Anledningen är enkel: jag tror inte på enfrågespartier. Det är också enda anledningen…


  • Jag och FRA

    Jag borde skriva något om den hiskeliga FRA-lagen, men andra har gjort det in absurdum, så jag orkar inte riktigt. Ett par punkter för varför jag tycker det är en styggelse som borde vara (är?) grundlagsvidrig dock:

    • Min personliga integritet. Nej, jag har inget att dölja, men det betyder inte att jag vill visa allt heller. Det är min rättighet att ha ett privatliv, kära regering.
    • Informationsutbytet med USA. Läste att vår kära regering har skrivit ett informationsutbytesavtal med USA, och att det var en (den främsta?) av anledningarna till hela FRA-soppan. Sverige borde måna om svenska medborgare, och att över huvud taget lämna så mycket som ett tecken till ett regelvidrigt land som USA utan domstolsbeslut borde definitivt vara brott mot grundlagen!
    • Vem är Storebror i framtiden? Bortsett nämna informationsutbyte kanske FRA-lagen ter sig rätt harmlös. Men tänk ett steg längre, vem vet vem/vad som kommer till makten i framtiden? Demokrati betyder inte att det inte kan hända, en viss führer bevisade sannerligen det.

    Uppenbarligen har vi ingen stark grundlag i Sverige, för något som är så här påträngande på medborgarnas integritet borde inte vara möjligt att lagstifta om utan en grundlagsändring. Jag är mot FRA-lagen.


  • Burma-bloggen som låter mest

    Jag brukar vanligtvis undvika politik här, inte för att det inte intresserar mig utan för att det är ett så infekterat ämne som jag tycker man behöver hänge sig mer åt än bara ströbloggande. Men vad som händer i militärdiktaturen Burma är bortom det, och även om jag inte har några som helst planer på att belysa varje land i kris så är det extra intressant eftersom media är utelåst. Det gör att Ko Htikes blogg är trovärdig nog att citeras, länkas och källhänvisas i tidningarna – något inte helt vanligt med tanke på det bloggförakt som råder i det gamla gardet.

    Det här, mina vänner, är en försmak på vad bloggar och den nya tidens lättillgängliga publiceringsmetoder ger. Vi kan få ögonvittnesrapporter från platser där ingen journalist kan ta sig in, skildringar på plats. Det skapar insyn och medvetande för omvärlden, något som är kritiskt för folket i Burma just nu – röda tröjor eller ej.