Tag: prylar


 • Hur orkar de? #ipad2 #android

  När Apple kläcker ur sig saker som iPad 2 – tunn och snygg med bra batteritid – så undrar jag hur tillverkarna av Android-plattorna orkar? De är ju inte ikapp originalpaddan än…


 • Därför valde jag Macbook Air

  Jämför man Macbook Air med unibody-Macbooken (aluminium alltså) så känns det nästan pinsamt att erkänna att jag valde den förra till min nya skrivmaskin. Den senare är nämligen bättre på nästan varje punkt (sämre cache och väger mer står på minuskontot) och du får helt enkelt så mycket mer dator för slantarna. Faktum är att du inte ens behöver betala lika mycket, du kan komplettera med externa hårddiskar eller vad du nu känner för.

  Jag var medveten om detta när jag drog upp plastkortet för att betala för min Air. Faktum är att jag hade lite ångest inför valet. Lite. Men i slutändan tror jag det var rätt för mig. (more…)


 • Teknik360 – väldigt fet

  Teknik360 är IDG:s nya tekniksajt, med inriktning på ingenjörer och siktet inställt på Ny Teknik. Det låter mossigare än det är förstås.

  Teknik360 kommer att ha specialbevakning på bland annat områdena forskning, utveckling, transport, bioteknik och elektronik.

  Är jag imponerad? Nej, men så är jag inte målgruppen heller. (more…)


 • Riskerna med Ubuntu Linux på din Asus Eee PC

  Läser att Tommy k Johansson tipsar om Linux-distributionen Ubuntu, och hur du kan installera den på din Eee PC. Han har helt rätt i att det är enkelt, och att Ubuntu är en bra Linux-distribution är det heller ingen tvekam om.

  Däremot finns det risker med att installera Ubuntu på en Eee PC, och innan du gör det så bör du vara medveten om dem. (more…)


 • 3, inget bra alternativ på sommaren?

  angrywith3.jpgDet är sommar, vilket betyder att mobilanvändandet går upp. Dessutom prånglas det ut 3G-bredband till intet ont anande konsumenter.

  Resultatet blir instabila nät, jag vill gärna tro att de är överbelastade eftersom alternativet betyder att de inte klarar trycket över huvud taget. I över en vecka har jag, som är kund hos 3, haft problem med att ringa eller bli uppringd. Tre snabba signaler, ingen kontakt. Försök igen, samma sak. Ibland får man ge upp, andra gånger kommer man fram på ett par försök. Skicka SMS är samma underbara upplevelse, går inte iväg förrän efter upprepade besök. Besök Planet3? Glöm det. Ingen större förlust där dock…

  Tycker ni det är okej, 3? Det gör nämligen inte jag, mobiltelefonen är ett av mina arbetsverktyg, att den inte fungerar är inte acceptabelt.

  Fel på luren? Behöver nytt SIM-kort? Trovärdiga förklaringar, om det inte vore så att flera i min närhet, alla 3-kunder, har samma problem.

  Jag har inte bestämt mig för hur mycket jag orkar tjafsa om det här, men självfallet känns det inte direkt rätt att betala för en tjänst som inte fungerar.

  3, hur skall ni kompensera era kunder för att ni inte lyckas leverera tjänsten?


 • Vilka datorer har du ägt genom åren?

  Det frågar TkJ på sin blogg, och jag sitter i telefonkö, så varför inte haka på och dela med sig om min datorportfölj? (more…)


 • Vill du köpa boken Drömspel?

  dromspel.jpgKul att så många är intresserade av lagerskadade exemplar av boken Drömspel – En bok om Sega Dreamcast, som jag gav ut tillsammans med Mikael Sylverberg, Rickard Olsson och Michael Edström för rätt så länge sedan. Den är slutsåld, som jag meddelade i min vanliga frågor-post häromdagen, men det finns några lagerskadade (dvs. lätt repiga omslag) exemplar kvar.

  Vill du köpa? 120 kr inklusive frakt inom Sverige. E-posta!

  Vill du ha en ny? Vissa bokhandlar och återförsäljare har den i lager. Googla!


 • Den mobila webben kommer, äntligen?

  Mindparks post om hur iPhone förändrar mobilanvändningen är intressant. Jag tror egentligen inte att det är iPhone som sådan som är nyckeln, utan det faktum att det är en produkt gjord för att brukas med onlinetjänster (jämfört med fjuttiga mobiltelefonskärmar och taskiga siffertknappar), samt att den målgrupp som iPhone riktar sig åt. Det är häråt det barkar, äntligen, den mobila webben.


 • Roligaprylar.se får Internetworld-knuff

  Gratulerar Dan, lite extra IW-knuff för lyckade prylbloggen som blev e-butik: Roligaprylar.se. Välförtjänt, förstås.

  − Inför julhandeln hade vi över 5 000 unika besökare om dagen i bloggen. Det är siffror som få e-handlare kan skryta om. Nu ska vi bara lyckas med samma sak i år.

  Vill för övrigt peka på en kul post på Dans blogg, om hur Fredrik Hammarqvist både sågar och hyllar Posten, apropå e-handel. Du skriver att du gillar honom, well, PR-hora säger jag. Fast det kanske är en bra grej.


 • Sony Ericsson utmanar iPhone

  xperiax1.jpgPublicerade just en post om Sony Ericssons inofficiella iPhone-utmanare, nämligen Xperia X1. Tryckskärm och Windows Mobile, samt ett slickt gränssnitt är hur de skall möte Apples hajpade mobil. Och 3G samt 3,2 megapixelkamera förstås.

  Läs mer på Pakten Prylar.


 • DN satsar på mobilen

  DN-mobilenDN rullar inte bara ut en ny mobilsajt (med reklam, skall det äntligen slå?) – man erbjuder även en DN-mobil i samarbete med Telenor. I själva verket är det en Nokia 6120 försedd med en knapp som leder till mobil.dn.se (klicka du, det går att besöka den i webbläsaren, men ser bättre ut på en mobiltelefon). Telefonen erbjuds enbart till DN-prenumeranter, och i abonnemanget, som kostar 199 kr/månad som får ringas för, ingår fri surf på DN:s mobilsajt till och med den sista december 2008. (more…)


 • Kan iPhone 3G väcka mitt intresse?

  iPhoneÄnnu finns inte Apples iPod-inspirerade mobil iPhone i Sverige, officiellt skall tilläggas, och så lär nog förbli tills nästa år. Då släpper man nämligen en 3G-version, så ni som drog efter halmstrån (läs: hoppades på mjukvaruuppdatering till 3G) och hoppade på iPhone-tåget tidigt får bita i det sura äpplet. Om ni vill ha 3G, vill säga, vilket är ett måste för mig som trogna läsare vet.

  Så en iPhone med 3G, är det vad som behövs för att jag skall bli intresserad? Nja, kanske. Jag tycker fortfarande att den känns lite väl stor, men en väl tilltagen skärm kommer förstås väl till pass för video-podcaster och surfande, vilket ju faktiskt blir möjligt i större utsträckning med 3G-stödet – för närvarande är det wifi som gäller på den fronten. Så vi får se, det är en prisfråga också antar jag. Ingen prylnoja ännu, dock.


 • Amazon Kindle – onödig pryl eller framtiden?

  Amazon KindleAmazon Kindle är den senaste e-boksläsaren som skall få oss att skrota pappersboken. Det är förstås bokindustrins våta dröm, inga fler tryckkostnader! Men även om potentialen kanske finns där och författare samt evangelister talar sig varma i PR-materialet, så tvivlar vissa.

  Vem är egentligen beredd att skaffa ytterligare en teknisk pryl i denna tid av produktkonvergens bara för att kunna läsa böcker och tidningar? 399 dollar är dessutom alldeles för mycket pengar. Den fristående e-boksläsaren saknar helt den potential att bli en Ipod för böcker, som är vad Amazon verkar hoppas på.

  Det där är Adam Erlandssons ord, och jag håller delvis med. Personligen så reagerar jag på att de vill att jag skall betala för att prenumerera på bloggar som är gratis online, att en bok kostar $10, vilket är dyrare än en pocket, och dessutom tvivlar jag på att Amazon tänker bjuda på mobiltrafiken utanför USA, vilket de alltså gör. Läs alla mina invändningar och funderingar på rethord.com.


 • Bungie lämnar verkligen Microsoft, skivbolag bryter mot lagen, och C64 är coolaste prylen

  Det är återigen tid för en härliga runda länkar. Jag tänker inte sluta med dem, men däremot så är planen att de kanske skall exponeras lite annorlunda på förstasidan, vi får se hur mina tester går. (more…)


 • Myggan-annons stoppad på Facebook, snygga Zelda-bilder, Joost i öppen beta, och Aftonbladet kan bli dokusåpa

  Flaggar redan nu för lite lägre tempo än vanligt den här veckan, risken är överhängande eftersom jag tagit på mitt ett stressuppdrag – utöver mitt vanliga jobb – vilket gör att jag har rätt mycket annat att tänka på. Beklagar detta, skall göra mitt bästa för att få ur mig lite trevliga bloggposter ändå. Gårdagen gick ju bra, så vi får se hur veckan artar sig till slut. (more…)