Tag: sökmotorer


 • Startsidan är död

  Startsidan, denna laddade monstersida på 500 kB med bilder och annonser och menyer och puffar och innehåll och mer puffar och oj vad du ska kunna nå och läsa allt härifrån – helst innan första skärmbilden tar slut. Den är död, den startsidan – kommer aldrig tillbaka.

  Fast det har ju inte så många fattat tyvärr. De vill fortfarande ha de gamla bekväma konventionerna med traditionella menyer på bästa platsen, och ett materialflöde till mångt och mycket format av just startsidan som vi minns den. Ni vet, den startsida som egentligen är en halvtaskig tolkning av papperstidningarna sidor, begränsad och skruvad efter tekniken som mer eller mindre hjälper eller stjälper upplägget.

  Död.

  (more…)


 • Sesam skrotas, eller?

  Resumé har läst norska Verdens Gang (och Vassa Eggen gissar jag) och konstaterar att Schibsteds sökmotor Sesam skrotas. 100 anställda får gå, men det är oklart hur svenska Sesam drabbas.


 • Twingly omskrivs internationellt

  TwinglyGratulerar till Primelabs, som får uppmärksamhet på Michael Arringtons tämligen heta Web 2.0-blogg TechCrunch med en post om den kommande europeiska (till en början) sökmotorn på Twingly.com. Skärmdump och allt, fastän inget finns online ännu.

  Utgår från att Primelabs ämnar blogga det här lite mer ingående. Fastän Twingly redan är ett välanvänt verktyg här i Sverige, så tror jag säkert att många svenska bloggare är nyfikna på era internationella planer.


 • Twingly-tak, och varför tjänsten inte kommer att försvinna

  TwinglyJag röstade på max fem artiklar i Primelabs undersökning vad gäller hur många Twingly-länkar som skall räknas. Twingly är den tjänst som dagstidningarna, IDG med flera använder för att visa relevanta inlägg från bloggosfären, i små rutor. Naturligtvis betyder det att vissa bloggar pumpar på med en himla massa länkar, utan att det egentligen är berättigat, och därmed så utarmar man det kvalitativa innehållet som erbjuds i rutorna. I förlängningen kan folk sluta klicka, som Stationsvakt påpekar. (more…)