Twingly-tak, och varför tjänsten inte kommer att försvinna

TwinglyJag röstade på max fem artiklar i Primelabs undersökning vad gäller hur många Twingly-länkar som skall räknas. Twingly är den tjänst som dagstidningarna, IDG med flera använder för att visa relevanta inlägg från bloggosfären, i små rutor. Naturligtvis betyder det att vissa bloggar pumpar på med en himla massa länkar, utan att det egentligen är berättigat, och därmed så utarmar man det kvalitativa innehållet som erbjuds i rutorna. I förlängningen kan folk sluta klicka, som Stationsvakt påpekar.

Max fem länkar fick jag fram därför att man ibland vill länka lite bredare. Ta IDG som exempel, kör de en special som jag vill kommentera så kan det betyda att det är en handfull nyheter och artiklar anknutna till denna som är relevanta. Då vill jag självfallet länka dem, och gärna synas i Twingly-rutan.

Däremot behöver vi bloggare inte vara oroliga för att Twingly skall försvinna, det är en för bra affär för tidningarna. Tack vare Twingly så länkar bloggosofären så friskt till nyheter hos etablerade medier, att de får en närmast löjlig push vad gäller sökmotorernas ranking.

Twingly är i första hand gratis textlänkar för DN och gänget – glöm inte det!