Tag: Spelsidessverige


 • Det här är Spelsverige

  Tidigare har jag samlat in länkar till svenska spelsajter och utlovat att något skulle göras med dem. Jag är väl medveten om att jag tagit tid på mig, men nu är i alla fall bollen i rullning. Länkarna är sammanställda, ytterligare har tillkommit, och Spelsverige-sidan är online (more…)


 • Svenska spelbutiker online?

  Jag letar efter länkar till svenska spelbutiker med onlineförsäljning och skulle uppskatta om just du kunde posta de du känner till i kommentarerna.

  Ja, det här hör ihop med min jaktsvenska spelsidor – jag lovar att jag skall följa upp allt det här inom kort. För övrigt så vill jag passa på att gratulera signaturen Salazar som vann God of War 2 som tack för sina länkar. Yay för dig!

  Ett hemligt spel till PlayStation2 eller Xbox 360 (fritt val) lottas ut bland de som postar länkar till spelbutiker i kommentarerna. Lycka till!


 • Tyst från E3 i Santa Monica

  E3Live.seFörvisso har spektaklet inte brakat ut än, men det är ändå förvånansvärt tyst på de svenska spelsajterna. Gameplayer har en tunn specialsida (lär nog fetas framöver, snygg topp ala Alex), Benke småbloggar på Gamereactor och Gamecores återkommande specialsida för E3 visar en splashbild. Ingen från Loading (dvs. Reset Media-gänget) har kommit igång med E3-bloggande ännu, något som Hjemmet Mortensens gubbar däremot gjort med råge, med bloggen E3Live.se (via Naseer). Det är lite oväntat, de suger online annars (bortsett FZ, som de klokt nog köpte) – katastrofen SuperPlay.se är avskräckande exempel på precis hur man inte bör göra. (more…)


 • Är det här hela Spelsidessverige?

  Jag bad er om länkar i en tidigare post för att försöka kartlägga Spelsidessverige. Totalt blev det nitton länkar, men är det verkligen alla? (more…)


 • Hur ser Spelsidessverige ut numera?

  Vilka sidor finns kvar, vilka är nystartade, vilka är gamla i gamet numera? Vilka är bäst, vilka borde ha lagt ned för länge sedan? Dominerar bloggar, nu när de blivit tokigt lätta att lansera? Ja, mina vänner, det här är ett ypperligt tillfälle att droppa länkar till spelsidor i kommentarerna utan att råka illa ut.

  Jag lottar ut ett hemligt PlayStation2-spel God of War 2 bland de som kommenterar (dvs. tillför en länk eller annat relevant). Shoot!


 • Är speltidningen död?

  Nordic Game 2007-programmet ser ut så härSkall man tro den här rapporten från en paneldebatt (den här faktiskt) på Nordic Game i Malmö så verkar den allmänna synen att man skall flytta speljournalistiken till nätet. Tydligen har man klara problem i Norge, exempelvis, där gratistidningen Gamereactor är speltidningen och resten finns online. Inget ont om Gamereactor, men den är på sätt och vis i samma sits som spelsidorna: helt och hållet beroende av annonsintäkter.

  Ja, det här blir en matig post men Asos har ju inte hoppat på tåget ännu så vad skall man gör? (more…)