Tag: Telia


 • Telia har börjat med iCloud-adresser

  Se nedan, väldigt modernt och hippt av Telia att slopa telia.se och köra med Apples icloud.com för sina e-postadresser istället.

  Telia kör iCloud (spam)

  Och ja, det här är självfallet klumpig spam. Gå inte på den, kolla alltid vem som mejlat, och använd sunt förnuft när du får konstigheter i din inkorg.


 • Mobiloperatörerna tvingar dig till WyWallet

  Snart kommer du vara tvungen att vara kund hos WyWallet om du vill göra någon form av köp via SMS. Bakom WyWallet står Telia, Tele2, Comviq, Halebop, Telenor samt Tre, fast under namnet 4T Sverige AB, och de är inte sena med att tvinga in dig i betaltjänsten. Det här fick jag per SMS i morse, efter flera påtryckningar och påminnelser om WyWallets existens.

  Hej. Nästa gång du gör ett SMS-köp, t ex köper en SMS-biljett, kommer du i och med köpet, att bli kund hos WyWallet. WyWallet är en tjänst vi startat tillsammans med Telia, Tele2 och Telenor för att du ska kunna göra betalningar med mobilen. Som kund hos WyWallet kommer dina SMS-köp även fortsättningsvis hamna på din mobilfaktura.  Klicka på länken för WyWallets villkor och ytterligare information om tjänsten samt möjlighet att tacka nej.  https://tre.wywallet.se/merinfo Observera att det efter den 31 jan 2013 inte längre är möjligt att göra SMS-köp via 3s mobilfaktura om du inte är WyWallet-kund. Mvh 3

  Med andra ord, vill jag köpa en biljett med SMS måste jag godkänna WyWallets villkor och bli kund hos dem. Det här sker per automatik, utan att jag får möjlighet att läsa igenom och godkänna några avtalsvillkor.

  (more…)


 • Mobiloperatörerna behöver förnya sitt tankesätt

  Jag blir mörkrädd, men dessvärre inte förvånad, när jag läser hur mobiloperatörerna vill stoppa “IP-telefoni” över 3G-nätet. Varför? För att de då inte tjänar pengar på samtal förstås. Saxat från DN-artikeln:

  – Vi anser att det strider mot de allmänna villkoren om att inte använda abonnemanget så att det orsakar oss skada, säger Erik Hörnfeldt på 3.

  Det handlar alltså om att använda program som Skype och Viber för att ringa från din iPhone, exempelvis. Hörnfeldt levererar även den här otroliga liknelsen, och lovar att blockera IP-telefoni om det blir en vanlig företeelse:

  – Att använda ip-telefoni är som att tjuvkoppla elmätaren hemma. Men vi har ännu inte gjort något för att hindra det.

  (more…)


 • Telenor om iPhone 3GS-lanseringen

  Telenor har pratat med MacWorld.se angående den “uppskjutna” lanseringen av iPhone 3GS, som ju var tänkt att komma den 9 juli men nu istället anländer den 31, och då även till Telia, Tre och Halebop.

  När vi ringer upp Telenors presstjänst bekräftar de att de måste flytta sitt datum från den 9 juli till den 31 juli. Telenor säger att det uppstått vissa förseningar och att de tyvärr måste ändra sitt datum.

  Fortfarande inte snyggt skött. Min iPhone 3GS kommer inte från Telenor, den saken är klar.


 • iPhone 3GS släpps den 31 juli

  I alla fall är det datumet som Telia nu bekräftar på sin iPhone-blogg, och det gäller säkerligen för övriga operatörer med, inklusive Telenor som jag bashade lite igår. Se även Slowmove.


 • Telenors iPhone 3GS-datum – en medveten bluff?

  iphone3gs.jpgTelenor gick tidigt ut med ett släppdatum för Apples kommande iPhone 3GS, men antingen missförstod man datumet, eller så chansade man för att få fler förhandsbokningar. Jag ropar falskspel och uppmanar 3GS-aspiranter att välja någon av de andra operatörerna istället, alltså Telia, Halebop eller Tre.

  Läs mer hos Slowmove (som var först), och storyn på norska Digi.no.

  Så när släpps iPhone 3GS i Sverige?

  Juli ’09 sade grafiken på WWDC, och mer exakt än så är det inte ännu. Det enda vi vet är att det inte blir den 9 juli, för Telenor har sagt det. Med tanke på 3GS-bristen i USA så finns viss risk att Apple skjuter på lanseringen så länge de kan, eller så ligger de bara lågt. När iPhone 3GS väl kommer så lär alla operatörer ha den samtidigt.

  Välj bara inte Telenor. Det luktar nämligen i värsta fall bluff, i bästa fall knapphändig information utan tydlig dementi. Inget är vidare smickrande.


 • Hotmail spärrar Telia, 1,2 miljoner kunder drabbade

  Mejl som skickas från Teliakonton till Hotmailditon kommer inte fram, på grund av en spärr. Telias e-postserver har helt enkelt används för spam och liknande. Det här rapporterar DN

  Hotmail har ställt vissa motkrav för att häva spärren och Hans G Larsson berättar att Telia undersöker olika metoder för att se till att något liknande inte kan inträffa igen.

  – Vi har självklart ett gemensamt intresse att stoppa sådana här spammejl, säger han.

  Det är inte första gången Telia är i blåsväder direkt. Man var exempelvis i luven med en amerikansk ISP förra året, vilket betydde att trafik till vissa amerikanska sajter blockerades för Telias bredbandskunder.


 • Telenor börjar sälja iPhone

  Telia-monopolet är över, nu går Telenor ut med att de börjar sälja iPhone inom de närmaste månaderna, med Apples goda minne. Kom igen Tre, nu är det er tur! Gissar att det kommer surras om det här, så kolla bloggar.se/om/iphone vetja.


 • EA-anställd skrev EA-texter i Metro?

  Jag undrar om PC Gamers Thomas Petersson har rätt om EA-skribenten i Metrobilagan jag medverkade i (intervjuade Telia-folk som förstås svarade PR-mässigt – jag som älskar Telia), för även jag hajade till när jag såg namnet Mårthen Olsson i tidningen. Någon som vet?


 • Telias julerbjudande för iPhone kostar 524 kronor mer

  Telia kör en kampanj för iPhone inför julen, en specialare av abonnemanget Till vänner. Problemet är bara att det kostar 524 kr mer än det brukar göra! MacWorld har fler nuffror. Jag önskar mig olåsta telefoner till alla i jul, det borde vara olagligt att begränsa användare till en operatör.


 • Telia släpper iPhone med kontantkort

  MacWorld rapporterar att Telia tänker sälja iPhone med kontaktkort, med priset 5 495 kr för 8 GB-modellen, lagom till julhandeln. Låter inte så förmånligt tycker jag. Apple, släpp en olåst iPhone tack!


 • Telias nya förstasida

  Jag vet ärligt talat inte om den är så ny egentligen, men vill minnas att den inte såg ut så här sist jag tittade in på telia.se. Telias nya förstasida alltså, kanske inte min favoritplats på webben men en jag är ack så tvungen att besöka eftersom jag har ett iPhone-sug som bara delvis är behovsdrivet. Visserligen kan man beställa en iPhone från Hong Kong eller liknande och få den olåst från läskiga operatörer man helst undviker, men jag vill ha min svenska garanti. (more…)


 • Underbara Telia

  Jag har varit offline sedan i helgen (och är rätt så rejält efter med arbetet på grund av det), tack vare ett fel i en telestation som tog reperatören tio minuter att fixa, inklusive åka ut och kolla allt hos mig. Felet felanmäldes måndag morgon, fixades onsdag lite i elva. Tröttsamt, har en hel del att säga om supporten hos Telia, men tar det en annan gång. Nu måste jag jobba ikapp, blir helgjobb till råga på det.