Tag: Vulkan.se


 • Vulkan.se skräder inte orden

  Det skall tydligen delas ut ett Årets Blok-pris, vilket ju är trevligt – alla vill väl ha pris? Men det som verkligen fångar mitt öga är överdrifternas överdrift i ett pressmeddelande på Vulkans blogg:

  Linda Skugge har revolutionerat förlags-branschen genom Vulkan.
  Genom www.vulkan.se låter hon författaren vara sin egen förläggare. Vulkan låter kreatören äga och publiken välja – vem som blir nästa bestseller!

  Snacka om att ta i så att man spricker! Revolutionerat minsann, med en print-on-demand-lösning som funnits såväl i Sverige som i utlandet i flera år? Jag hade skämts om någon hajpade mig på det viset.


 • Vulkanen puttrar

  Vulkan.se, inte så vackerNoterar att print-on-demand-tjänsten Vulkan är uppe, efter kraschen. Modellen är bra, men det visuella genomförandet inget vidare. Det här projektet har trots allt en budget, och ändå ser sajten otroligt omodern ut, med en oinspirerade bokbutik jag inte vill vara i. Det håller inte, man kan inte tro att det här skall gå vägen bara på entusiastiska bloggare som skall sprida direktlänkar. Bygg en bra butik, använd modern layout, gör det snyggt.

  Bonus för att man kan köpa böckerna i PDF-format dock.


 • Vikten av att buggtesta ordentligt

  Print-on-demand-förlaget som inte vill kallas förlag utan ser sig som tjänst, Vulkan.se, med Sigge Eklund och Linda Skugge som drivande krafter, har det inte lätt. Man pallade inte trycket, enligt den nya splashsidan, som säger att lanseringen den 15 november bjöd på för många uppladdade böcker. Skriv upp din e-postadress för att få veta när det är öppningsdags. (more…)


 • Linda Skugge och Sigge Eklund startar print-on-demand-tjänst

  VulkanLäser att Linda Skugge (krönikör) och Sigge Eklund (författare, grundade Bloggportalen) lanserar Vulkan.se nästa vecka, en print-on-demand-tjänst där alla kan publicera sig själva utan att behöva trycka upp enorma upplagor. Författaren sätter priset, utöver själva produktionskostnaden då, och sedan skall man kunna handla. (more…)