Tag: webbapplikationer


 • Chromebook har ett Chrome-tangentbord!

  Konstig rubrik tycker du? Den är faktiskt helt sann, för Googles Chromebook-lineup från Samsung och Acer har faktiskt Chrome-anpassade tangentbord.

  Det är också det mest intressanta med Chromebook.

  För något år sedan hade jag varit exalterad, jag älskar webbappar och vill lagra allt i molnet för snabb åtkomst överallt. Så det gör jag, med Dropbox och andra lösningar. Tyvärr är webbappen som koncept för oputsad för mig. Gmail är bra, men ser ut som stryk och är dåligt anpassad för högre upplösningar. Google Docs är bra, men buggar lite för ofta. Google Calendar är bra, men suger i mobilen. (more…)


 • Studenter smarta nog för Gmail

  Göteborgs universitet byter ut Oracles e-postserver mot Googles Gmail. Anledningen sägs vara driftproblem, men trots det så känns det inte tryggt nog med Gmail. Dessutom är personalen inte mogen nog… Jag vet inte riktigt vad jag skall säga om det, från en instabil lösning till en som fungerar, men bara för studenterna. Lär nog bli ändring på det längre fram.

  Gmail, samt resten av Googles webbapplikationer under Google Apps-paraplyet, är gratis att använda privat, medan företag får betala om de vill ha dem under sin domän. För skolor kostar det dock ingenting.