Chromebook har ett Chrome-tangentbord!

Konstig rubrik tycker du? Den är faktiskt helt sann, för Googles Chromebook-lineup från Samsung och Acer har faktiskt Chrome-anpassade tangentbord.

Det är också det mest intressanta med Chromebook.

För något år sedan hade jag varit exalterad, jag älskar webbappar och vill lagra allt i molnet för snabb åtkomst överallt. Så det gör jag, med Dropbox och andra lösningar. Tyvärr är webbappen som koncept för oputsad för mig. Gmail är bra, men ser ut som stryk och är dåligt anpassad för högre upplösningar. Google Docs är bra, men buggar lite för ofta. Google Calendar är bra, men suger i mobilen.

Och var är mina lösningar för bildbehandling, var är kodeditorn, var är allt det där jag behöver för att jobba professionellt? Det finns försök, jag vet – de är inte bra nog.

Jag älskar fortfarande webbappar. De är bara lite för underlägsna välgjorda program.

Chromebook är ett laptopkoncept som bygger på Chrome OS, som i sin tur är ett operativsystem som startar webbläsaren Chrome. Den är bra, den använder jag. Det betyder också att alla häftiga synkroniseringar av bokmärken och webbappar, de har jag redan.

Varför ska jag ha en Chromebook? På vilket sätt är den ett seriöst alternativ till min Macbook Air? Den startar också snabbt, jag kan vara i Chrome på dryga tio sekunder, synkroniserat och klart. Hela köret. Det inkluderar inloggning.

Och när webbapparna inte duger? Då startar jag programmet som löser mina problem.

Google är mästare på fina videor, de presenterar konceptet väldigt bra. Men vet ni, de jämför sig med gårdagens Windows-burkar och de notoriskt långsamma uppstartstiderna. Morgondagens datorer har inte sådant, Macbook Air är ett bevis på det och det är generaton 1 i framtidens laptop.

Chromebook skulle ha kommit för ett par år sedan. Nu är det lite för lite, lite för sent – det har Google själva sett till med webbläsaren Chrome.

Och då har vi ändå inte talat om alla tablets som kommer göra allt som Chromebook gör inom en snar framtid. Det med ingen uppstartstid alls, de är alltid på.

Så nej, ingen Chromebook för mig tror jag. Jag föredrar en riktig dator med Chrome.