Tag: Chrome


 • Chrome and Safari in perfect harmony

  I had an idea that I wouldn’t install Google’s Chrome browser on the workstation. The idea was to stick with Safari for as long as I could, to keep the install clean.

  Two things made me install Chrome:

  1. I needed an alternative browser for work.
  2. I missed my Chrome Web Apps.

  Number 2 made me install Chrome this morning, and a few hours later I have found harmony in the two browsers. It’s really quite simple.

  Chrome is for work. (Gmail, Docs, Reader, research, inspecting code and so on.)

  Safari is for consuming. (Browse the web. Period.)

  Both are open on my desktop right now, and I think this will work out great.


 • Chromebook har ett Chrome-tangentbord!

  Konstig rubrik tycker du? Den är faktiskt helt sann, för Googles Chromebook-lineup från Samsung och Acer har faktiskt Chrome-anpassade tangentbord.

  Det är också det mest intressanta med Chromebook.

  För något år sedan hade jag varit exalterad, jag älskar webbappar och vill lagra allt i molnet för snabb åtkomst överallt. Så det gör jag, med Dropbox och andra lösningar. Tyvärr är webbappen som koncept för oputsad för mig. Gmail är bra, men ser ut som stryk och är dåligt anpassad för högre upplösningar. Google Docs är bra, men buggar lite för ofta. Google Calendar är bra, men suger i mobilen. (more…)


 • Fullscreen as a productivity booster

  Usually when I write a blog post on a computer I do so in a text editor. I prefer software like OmmWriter, WriteRoom and Scrivener, rather than full-fledged word processors like Pages, OpenOffice or Word. In fact, I could go on about why that last one is a trojan from Hell, but that’s a completely different matter.

  OmmWriter (my most recent favorite when it comes to text composing) shares one thing with WriteRoom and Scrivener: It has a fullscreen mode. It also does one thing better than the other two, and that’s automatically shutting off Growl, the notification service most diehard Mac users find indispensable for interruptions during the day. Smart thinking there. (more…)


 • Googles hyckleri går ut över Chrome

  Bara väldigt kort för att jag ska lämna ett bokmanus innan veckan är slut, och sedan göra klart Allt om iPhone #7, och när WordPress 3.1 äntligen släpps så ska såväl WPMWP som Notes Blog rullas ut. Det är mycket nu och det är kul.

  Det här kunde jag dock inte låta vara. Google har nämligen bestämt sig för att sluta stödja videoformatet H.264 (vilket för övrigt är Apples val när det gäller att servera video med HTML5) till förmån för de öppna alternativen WebM (skapat av Google själva) och Theora, i den utmärkta webbläsaren Chrome.

  Jag har inget emot alternativen, men beslutet att inte stödja H.264 är rent och skärt hyckleri. (more…)


 • Några ord om Chrome-tillställningen

  Planen var förstås att återkoppla till tisdagens Chrome-tillställning mer eller mindre omgående, speciellt med tanke på mina förhoppningar, men den här veckan ville annorlunda och jag har inte fått vara helt kry. Helt därhän kan jag dock inte lämna det hela, så här är några snabba kommentarer.

  (more…)


 • Mina förhoppningar för Googles Chrome-tillställning

  Google ska hålla en Chrome-inriktad tillställning på tisdag, den 7 december, och naturligtvis blir det mycket om webbläsaren Google Chrome men också om Chrome OS. Den sistnämnda är inte lika känd för allmänheten, det är helt enkelt ett operativsystem som kretsar kring webbläsaren. Smart värre tycker jag som i många fall spenderar hela dagar i just Chrome.

  Så vad hoppas jag ska utannonseras på tisdag? (more…)


 • De här tilläggen kör jag i Google Chrome

  Googles webbläsare Chrome har helt tagit över mitt surfande och webbjobbande. Safari startar jag ytterst sällan, den hade snabbheten för sig men Chrome upplever jag som rappare. Firefox används endast för buggtestande, den är för seg och klumpig, och Opera har aldrig tilltalat mig. RockMelt känns njae, men vi får väl se – den bygger ju på Chromium så…

  I alla fall, många svär vid Firefox på grund av de tillägg som finns. Det finns tillägg för Chrome med, och de här kör jag – självfallet synkroniserade till alla datorer, precis som mina bokmärken med mera.

  (more…)


 • Chrome gillar inte Webhallen

  Det här möter mig var och varannan gång när jag klickar runt på Webhallen med Googles utmärkta webbläsare Chrome. En omladdning eller hopp tillbaka följt av nytt klick på länken leder (oftast) rätt. Sedan fortsätter det på den vägen.

  Gör Webhallen något tokigt, eller är det Chrome som inte gillar sidan? I så fall varför? En sak är i alla säker: det gäller bara just Webhallen. Lustigt.

  Uppdaterat: Och det här körs alltså på Mac med OS X Snow Leopard 10.6.3 samt Google Chrome version 5.0.375.99 – problemet har dock funnits betydligt längre än så.


 • Google hårdpushar verkligen Chrome

  Det är tydligt att Google vill se sin webbläsare Chrome växa ytterligare, om någon tvivlade på det. I flera veckor möts man av det här meddelandet på YouTube när man besöker den med “fel” webbläsare. Lustigt nog så innefattar det såväl Gecko- som Webkit-baserade diton – den sistnämnda motorn används även av Chrome. Man har med andra ord inte bara riktat in sig på Microsofts Internet Explorer, som annars är rätt vanligt online, utan ger sig på allt som inte är Chrome.

  Och folk förundrades över varför Apple funderar på att byta ut Google som standardsökmotor mot Microsoft-alternativet Bing?

  För övrigt är Chrome mitt förstahandsval numera. Den är inte hundraprocentig, saknar vettig bokmärkeshantering (vilket är på väg in, som Chromium-användare noterat), och som vanligt är det en del sajter som helt enkelt inte fungerar som de ska – främst banker, de är alltid några år efter verkar det som – men Chrome är rapp och snabbstartad. Svårslaget för en webbarbetare som undertecknad.


 • Webapps and the cloud are changing software forever

  There are 4 programs I launch every morning when turning on my computer:

  • Chrome, my web browser of choice.
  • Tweetie, my Twitter client of choice.
  • TDHmail, my email client which is actually Google Apps for the domain tdh.me.
  • Facebook.

  These stay open throughout the day, and all are standalone applications, although the latter two could just as well have been running in any web browser, and Tweetie could be replaced by Twitter’s web interface. (more…)


 • Google dödar inte Firefox

  TkJ är rädd att Google ska döda Firefox (baserat på den här Valleywag-Gawker-storyn). Jag ifrågasätter å det bestämdaste huruvida de ens kan göra det, på Blog Herald. Kort: det finns fler sökföretag som vill åt sökrutan i Firefox…