Mina förhoppningar för Googles Chrome-tillställning

Google ska hålla en Chrome-inriktad tillställning på tisdag, den 7 december, och naturligtvis blir det mycket om webbläsaren Google Chrome men också om Chrome OS. Den sistnämnda är inte lika känd för allmänheten, det är helt enkelt ett operativsystem som kretsar kring webbläsaren. Smart värre tycker jag som i många fall spenderar hela dagar i just Chrome.

Så vad hoppas jag ska utannonseras på tisdag?

 • Chrome Web Store
  Köpa webbappar? Absolut, det är ett känt projekt som Google driver och med tanke på att Chrome 8 verkar ha allt som behövs för funktionaliteten så är det troligt att det här rullas ut på tisdag. Dessutom har tilläggsutvecklare kontaktats i veckan, så allt pekar på det här.
 • En Chrome OS-netbook
  Google gör en netbook som bygger på Chrome OS, precis som härliga Jolicloud gjorde med Jolibooks. Intressant måste jag säga, även om jag inte vet var den ska passa in i mitt ekosystem. Här är för övrigt tangentbordet, sägs det.
 • Chrome till mobila enheter
  Jag vill ha Chrome till iOS, vilket inte är särskilt troligt tyvärr. Att ha synkroniserade webbläsare är underbart, Chrome synkar över alla mina datorer så att jag har samma tillägg och bokmärken, men iPhonen och iPaden är en nagel i ögat där.
 • Chrome OS för tablets
  För mig är Chrome OS, med Web Store, ett naturligare val än Android i en tablet som ändå främst kommer användas med uppkoppling mot webben. Det hade varit kul med ett tabletdemo som utmanade iPad, men med tanke på netbooken så är det inte ett dugg troligt.

Det ska bli intressant att se vad Google rullar ut på tisdag. Jag har ganska höga förhoppningar på webbappbutiken, exempelvis.


0 responses to “Mina förhoppningar för Googles Chrome-tillställning”

 1. […] Mina förhoppningar för Googles Chrome-tillställning […]