Några ord om Chrome-tillställningen

Planen var förstås att återkoppla till tisdagens Chrome-tillställning mer eller mindre omgående, speciellt med tanke på mina förhoppningar, men den här veckan ville annorlunda och jag har inte fått vara helt kry. Helt därhän kan jag dock inte lämna det hela, så här är några snabba kommentarer.

  • Chrome OS är ballt men inte klart, det är ett misslyckande från Googles sida menar jag.
  • Den beryktade Chrome OS-netbooken ska ut i 60 000 exemplar, men är en klen Intel Atom-historia avsedd för buggtest, inte försäljning. Jag gillar upplägget ockrar gladeligen emot en dylik, trots de inte helt positiva första rapporterna. Googles Chrome OS-netbook är dock ett koncept, Acer med flera kommer göra fetare saker.
  • Webbläsaren Google Chrome är en välförtjänt bjässesuccé med 120 miljoner användare. Bra där.
  • Chrome Web Store låter dig köpa webbappar till Chrome (i första hand) och det är förstås logiskt för Chrome OS, men än så länge lite krystat för oss som kör Mac eller Windows. Kan komma att ändras, men jag är tveksam – slår Chrome OS så är landskapet annorlunda. Återkommer mer ingående på den punkten.

Mina förväntningar då? Tja, det blev inte jubel och dans på bordet från min sida direkt – jämför själv – utan istället blev det en tämligen förutsägbar tillställning som Google bjöd till. Framtiden är inte desto mindre spännande för det dock, och eftersom jag är en sucker för molnbaserade saker så avslutar vi med Googles promofilm för Chrome OS.


0 responses to “Några ord om Chrome-tillställningen”

  1. Behövs verkligen feta grejer när man bara ska driva en webbläsare? Ssd, atom-prolle och dugligt grafikkort (för flash) så rullar väl det mesta fint…?

  2. Ser klart fram emot hur testerna går. Google gör inget halvdant.

  3. […] hoppas som bekant (?) att Chrome OS ska ta över världen i år (ja, 2011 alltså – det är ju i år nu). För att trimma betatestandet så skickar man […]