24 Hour Business Camp, del tre

Den tredje upplagan av 24 Hour Business Camp är några dagar gammal nu, men jag har inte riktigt förmått mig skriva något, bevisligen. I år utvecklade jag ingenting – har nog att göra – men naturligtvis var jag tvungen att vara ute på Yasuragi och härja. Så det blev livesändningar och reportageinslag istället, tillsammans med radarparet Björn Falkevik och Petter KarlssonSocial Video, med Joakim Jardenberg och Pernilla Rydmark i talkshowsändningarna.

Här är en illa bevarad hemlighet: det här gänget är förbannat duktiga på vad de gör.

Björn för han är den tekniska klippa han är, Petter för att det bara funkade för oss och våra halvflummiga reportage, Jocke för att han är en sådär genomproffsig programledare i och omkring sändning, och Pernilla för att det antagligen är den bästa sidekick man kan tänka sig i sändning.

Alla talkshows (första, andra, tredje, fjärde, femte, sjätte) blev bra tycker jag, och inslagen fungerade i sändning. Det är synd att Yasuragis nät återigen var under all kritik, vilket gjorde att livesändningarna inte fungerade som de skulle, men kolla för all del i efterhand.

Så vad blev det av 24HBC, förutom en massa sändningar? Jo, ett gäng webbtjänster – här är alla länkade – och en väldig massa intressanta samtal i trevlig miljö. Allt snyggt roddat av .SE (med Janne Elvelid i spetsen) och tillhörande sponsorer, allt med grundaren Ted Valentins goda minne förstås. Missa förresten inte Ted och vinnarna av jurypriset i slutintervjun vi gjorde – Ted utvecklar dessutom tankegången i en bloggpost. Pitcherna, en minut för varje lag, är också en intressant upplevelse – finns på video. Läs även Jockes sammanfattning, han sätter som vanligt fingret på det mesta. Det finns även en förvånansvärt tom grupp på Flickr med lite foton – var du på Yasuragi och plåtade så lägg gärna till där.

Jag är nöjd och trött. Det var kul i år, trots att jag inte fick hacka något. Eller, det är inte riktigt sant – jag och Petter körde ett tolvminutershack för nedräkningsklockan. Alltid något.