Tag: Joakim Jardenberg


 • Twitterkonsolidering

  Som ni kanske vet så har jag haft två huvudsakliga Twitter-konton under lång tid. Under @tdhse har jag länge twittrat på svenska, och det är också där jag har följt svenska twittrare. Tidigare hade jag @tdhedengren för engelskt twittrande, ytterst sporadiskt, men efter att jag lyckades få loss @tdh har min aktivitet där ökat. Jag twittrar alltså på engelska med @tdh.

  Två Twitter-konton är ingen bra idé. Det splittrar konversationen och det ena blir hela tiden underprioriterat, för var skickar jag den där smarta tweeten eller frågan? Tills nu har @tdh varit kontot som fått stiga till sidan, merparten av konversationerna är trots allt på svenska med svenskar. Samtidigt känns det väldigt dumt, “TDH” är ju jag, mitt varumärke, så varför ska jag använda @tdhse då? (more…)


 • 24 Hour Business Camp, del tre

  Den tredje upplagan av 24 Hour Business Camp är några dagar gammal nu, men jag har inte riktigt förmått mig skriva något, bevisligen. I år utvecklade jag ingenting – har nog att göra – men naturligtvis var jag tvungen att vara ute på Yasuragi och härja. Så det blev livesändningar och reportageinslag istället, tillsammans med radarparet Björn Falkevik och Petter KarlssonSocial Video, med Joakim Jardenberg och Pernilla Rydmark i talkshowsändningarna. (more…)


 • 24 Hour Business Camp, men inte som vanligt

  17:30 idag går båten ut till Yasuragi och 24 Hour Business Camp för tredje gången. Jag har varit med på de båda tidigare, vilka också hölls på just Yasuragi – ett kurortshotell (eller vad vi nu ska kalla det) som inspirerats av Japan – och där byggt såväl Börja Blogga som Spelbloggen, sedermera Nutopia. Det är klart jag ska vara med även på den tredje upplagan, inte sant?

  I år ska jag dock inte bygga något, tävla om VC-pengar eller på annat sätt vara delaktig i 24-timmarsutmaningen. Istället är tanken att jag ska hjälpa Jocke och Björn med webbsändningarna från 24HBC, med reportage och kommentarer, och vad det nu kan tänkas bli. Det ska bli kul att uppleva tillställningen från den sidan, med en helt annan typ av press än den utvecklingsfokuserade.

  Håll ögonen på 24hbc.se för mer information, länkar till webbsändningen och så vidare. Det drar igång söndag kväll, och håller på till tisdag och kommer säkerligen bli grymt.


 • WordPress needs a content license setting

  As request by Joakim Jardenberg for my Notes Blog theme, I think WordPress needs a content license settings. Not all of us wants to claim traditional Copyright, there are a lot of sites relying on Creative Commons for example. This should be in the core with a template tag for easy inclusion in themes, I think.


 • Kuration är diamanten i min mediekonsumtionskrona

  Det är intressant hur dessa länkposter har vuxit till en stabil trend. Oavsett om de kommer dagligen, som från Fredrik Strömberg och Joakim Jardenberg, eller veckovis som från SSBD (vilka mashar ihop allt till en text) eller Anders Ytterström, så visar de på en trend i mitt nyhetskonsumerande.

  Kuration är inte bara ett modeord. Eller curation är inte bara ett buzzword, om svenskan skrämde dig där.

  Många av de artiklar som lyfts fram av Fredrik och Jocke, exempelvis, är redan i mitt flöde. Men mitt flöde är enormt och behöver övervakas löpande för att inte bli en ohanterlig best, och därför är den här typen av länksamlande poster så bra. Är jag efter kan jag lita på att de lyfter fram det tyngsta, mest viktiga – och Mark all as read-knappen är inte lika farlig längre. (more…)


 • Det här är en #bloggvalp

  Igår bad jag er att berätta vad en bloggvalp är för någonting, och bland alla finurliga förslag och idéer skulle jag välja en vinnare som får min senaste bok Smashing WordPress Themes: Making WordPress Beautiful (ute nu, vann du inte så köper du från exempelvis Adlibris).

  Det är kanske lite billigt, lite självklart, och lite väntat, men det är klart att det här är en, eller rättare sagt två, bloggvalpar:

  Grattis Leif Ershag, eller @berinder som vi känner honom! Du har ett mejl i inkorgen beträffande hur priset – Smashing WordPress Themes, av undertecknad – kvitteras ut.

  Nyfikna läser med fördel igenom kommentarerna på bloggvalpsposten, det är rolig läsning. Kudos till @bloggvalpen med, även om jag hade räknat med en bättre motivering från denna briljanta gammelmediagäckare!


 • En liten text om integritet och identitet du borde läsa

  Det här är en fin liten text som bottnar i en intervju med Joakim Jardenberg (som även tipsade om länken), gott om poänger här och så kallad food for thought.


 • Alla kan hacka nyheterna

  Det pratas ofta om API:er och önskan om en större samt mer ofattande tillgång till dagstidningarnas material. Och det vore ju bra, jag älskar coola lösningar byggda på andras material. Det är sympatiskt, oftast gynnsamt för alla parter, samt en naturöog utveckling.

  Häromdagen visade dock Joakim Jardenberg (videodemo här) att det inte behövs något större programmeringskunskap, och med hjälp av det absolut starkaste verktyget vad gäller att lyfta fram nyheter “byggde” han en svensk nyhetsdel i härliga iPad-appen Flipboard. (more…)


 • Samarbete i molnet lönar sig säger undersökning

  Intressant om fördelarna med att samarbeta i molnet hos Jocke idag.


 • Var passar paddan in?

  Apples iPad är ännu inte släppt i Sverige men ändå drömmer mediahusen om frälsningen i form av en läsplatta. Jag förhåller mig synnerligen tveksam till detta, men mest för att de tror att vi plötsligt ska prenumerera på en enhet som fungerar minst lika bra till traditionell läsning online. Läsandet kan mycket väl gå upp tack vare iPad, mitt har sannerligen påverkats, men inte kommer jag prenumerera på en morgontidning för det.

  Nog om det. Den här posten finns för att Joakim Jardenberg funderar kring iPaden och konstaterar att hans användande minskar. Så var passar paddan in? Det här kan jag konstatera, som haft först wifi-modellen och sedan månader tillbaka kör 3G-diton. (more…)


 • Skäms på mig, att missa statistiken sådär

  Jocke är snäll i sin länk till mig idag, för jag ska egentligen ha smisk för att jag inte hugger in på Internetstatistik direkt, apropå antalet Facebook-användare i Greys flytt till fejjan-posten.


 • Sommarblogga?

  Vettig fråga från Jocke om att ta sommaruppehåll eller ej. Gillar Sommarkollo 2010-tanken, hur kan vi göra den spännande?


 • Google sparkar ut Windows, det är något att oroa sig över

  Läser att Google inte vill att sina anställda ska köra Windows längre, säkerheten påstås vara anledningen – detta trots att det stup i kvarten dyker upp rapporter om att Microsofts operativsystem står sig utmärkt i relation till OS X och Linux trots allt. Må så vara hur det vill med det, men vad som förvånar mig mer är att ingen reagerar på det här draget, och varför det är dåligt för merparten av datoranvändarna världen över?

  Hur kan det vara dåligt att Google sparkar ut Windows?

  Jag är ingen Microsoft-kramare, faktum är att jag kör Apples OS X på mina Macar av nödvärn och speldatorn rullar Vista bara för att det är där spelen finns. Helst av allt skulle jag köra open source hela vägen, det finns utmärkta Linux-distributioner idag, men tyvärr är den världen för långt efter i min bransch. (more…)


 • Internetworlds tio profiler som statsministern ska lyssna på

  Vad kan man säga? Internetworld skickar ett vettigt brev till statsministern, och listan kan man inte direkt klaga på – annat än att den inte är publicerad i sin helhet än (kommer bit för bit), tur att Jocke har den.


 • 24 Hour Business Camp, andra tagningen

  24HBCJag ska vara ärlig. Jag var skeptisk till att över huvud taget vara med på 24 Hour Business Camp en gång till. Inte för att den första upplagan tidigt i år var dålig på något sätt – tvärtom, det var magiskt – utan för att det började kännas lite för organiserat. Lite corporate sådär, sådant skrämmer mig.

  Bevisligen tog jag mitt förnuft till fånga, och det är jag väldigt glad för. 24HBC nummer två var en härlig tillställning, bland nya och gamla bekanta, och en väldig massa ambition, talang, galenskap och entreprenörsanda.

  Jag och Malin Jonsson – med offsitesupport från Rickard Olsson i Japan – byggde Spelbloggen. En blogg om spel. Aldrig gjort, som vi säger i vår enminutspitch (video kommer, leta rätt på den själv här annars), aningen ironiskt förstås. Min vän Jonathan Sulo, som skänkte mig domänen, gjorde ett försök tidigare. Den här gången gick det bättre. (more…)