24HBC: Det här är mitt projekt

24 Hour Business Camp

Okej, jag har berättat om mina farhågor, pratat tjuvstart, samt inte minst visat min utrustning för 24 Hour Business Camp. Hög till att lyfta på skynket, inte sant?

Först lite bakgrund. Jag jobbar främst med bloggar idag, nästan uteslutande faktiskt. Det rör sig om frilansskrivande och design, ganska så raka saker inom bloggosfären, samt om att agera rådgivande konsult åt bloggnätverk och entreprenörer. Det senare är något jag jobbat mig till genom att ha publicerat online så länge, och intresserat mig för bloggosfären. Faktum är att det började innan Kong-försäljningen, ett års research innan faktiskt. Något måste jag göra rätt, annars hade jag inte varit chefredaktör på respekterade The Blog Herald. Hela storyn finns i punktform här.

Så med andra ord är det naturligt att jag gör något med bloggar.

Mitt projekt bottnar i fyra saker:

  1. Jag vill dela med mig av mina erfarenheter från bloggvärlden, såväl den internationella som vår inhemska.
  2. Jag ser bloggpublicering som ett verktyg långt ifrån sin fulla potential.
  3. Jag saknar en bra och fokuserad blogg om bloggar i Sverige.
  4. Jag vill hjälpa folk att börja blogga.

Mitt 24-timmarsprojekt heter Börja Blogga och kommer, innan tidsfristen är ute, att rulla ut i sin första och renaste form på borjablogga.se.

Eftersom jag inte vill kasta sten i glashus så har jag inte ens lagt upp en logga ännu. Däremot har jag installerat plattformen som Börja Blogga skall byggas på, nämligen WordPress. Det är mitt vapen, jag kan det utan och innan, och skulle rentav vilja gå så långt som att påstå att det finns inte en redaktionell sajt som inte skulle kunna byggas om på WordPress. Självfallet blir det en hel del om just WordPress på Börja Blogga, men jag kommer inte begränsa sajten till det – även andra plattformar skall få utrymme, inklusive de hostade alternativen.

Om SJ:s internetuppkoppling fungerar så kommer jag att berätta lite mer konkret om Börja Blogga på den officiella bloggen imorgon, runt lunchtid. Då är jag nämligen på väg till Stockholm och 24 Hour Business Camp. För att bygga en sajt som skall förklara för svenska folket vad bloggpublicering faktiskt är.