24HBC: Har du tjuvstartat?

24 Hour Business Camp

Sten i glashus och allt det där, men det är faktiskt skillnad på att vara förberedd för 24 Hour Business Camp, och ha tjuvstartat. Och om man kan visa upp loggor, som tre intressanta projekt gör, så undrar jag förstås hur långt man kommit utöver det… Nu är det inte så himla allvarligt, och inte menat på det viset heller, men det visar på vilka sätt man kan tackla den här tillställningen.

Egentligen är ju konceptet trasigt redan från början eftersom ingen kommer dit med ett blankt papper, alla har redan en affärsidé och därmed är det ju inte från idé till produkt på ett dygn. Det gör inte heller någonting, är rentav bättre på det här viset, och ju färre regler desto bättre. Men som den ensamvarg jag är så åker jag inte till 24HBC med ett team av utvecklare och designers – det är bara jag. Å andra sidan, självfallet kommer jag utnyttja det utökade nätverket vid behov, precis som jag alltid gör vid utvecklingen av en sajt.

Björn Lilja är inne på samma spår i en bloggpost jag länkat tidigare. Vi åker ju alla dit med färdiga idéer, frameworks och utvecklingsmiljöer vi trimmat för vad vi gör. Det är inte samma sak som att någon köper en laptop och har en färdig webbtjänst 24 timmar senare. I vissa medier, eller i deras kommentarfält rättare sagt, så hänger man upp sig på det där.

Hur som helst, vad har jag gjort, förutom förberett mig? Än så länge inte mycket, mer än fintrimmat min idé i över ett år. Jag återkommer till vad det är, vilka mina verktyg är, och så vidare, i en senare post. En sak är i alla fall klar, och det är att det jag åstadkommer under det där dygnet inte är något man bara kläcker ur sig.

För förutom en väl uttänkt affärsidé så har jag, liksom alla andra inblandade i det här eventet, något man inte kan få förinstallerat på sin laptop: nämligen erfarenhet.

Skitnödigt, jag vet, men det är lite vad det handlar om här, inte sant? Hur som helst så tänkte jag använda min senaste huvudsakliga erfarenhet så mycket jag kan i mitt projekt, och i slutändan blir det något som alla kan få ta del av. Var det en nog tydlig ledtråd, Roger?