Tag: planering


 • Om att välja

  Jag är en kronisk projektstartare som inte mår bra om bollarna i luften blir för få. Det är en grym egenskap, men stundtals förbannat jobbigt. Ibland måste man helt enkelt stanna upp, andas, och fundera på vilka av alla de där galna idéerna som faktiskt betyder något.

  Det har jag gjort den senaste månaden, efter att jag insett att min sommar inte gav mig någon vila över huvud taget. Jag varvar ner, fokuserar, lägger ner och refuserar mig igenom allt på mitt bord. Från egna idéer till möjligheter, uppdrag och andras visioner. En del blir besvikna på utfallet, andra frustrerade, troligen allra mest jag. (more…)


 • Så lyckas du bli klar i tid på 24 Hour Business Camp

  Jag ska som sagt vara med på 24 Hour Business Camp i höst igen, och filar lite smått tillsammans med min partner in crime Malin Jonsson på vår presentation till den officiella sajten. Men det får vänta lite till, vad det handlar om den här gången är konceptet.

  Att bygga en sajt, en startup, en produkt på 24 timmar är inte det lättaste, något som många blev varse förra gången. Oavsett om man jobbar ensam eller i lag så finns det ett par saker som man helt enkelt måste tänka på. (more…)


 • SSWC: En underbar helg att återkomma till

  Det blev ju precis så där underbart som jag hoppades, Sweden Social Web Camp (eller SSWC). Helgen var fantastisk, med härliga människor och många givande samtal. Jag är inte ensam att tycka det, hashtaggen #SSWC har gått varm på Twitter sedan vi gav oss därifrån, och det finns en hel hög med bloggposter som jag bara måste läsa.

  Andra saker som bara måste göras är genomgång av bilder (jag fotade för dåligt, men några iPhone-snappar finns på Flickr i alla fall) och sortering av dylika, samt organisering av de efterföljande funderingarna i form av bloggposter. Samtalen på SSWC närde nämligen tankarna, det blev gott om noteringar i Evernote… (more…)


 • Några ord om e-postgisslet

  Över hundra e-brev i de olika mapparna efter sorteringen. Det är deprimerande att se, så jag ger upp för dagen och gnäller i en bloggpost istället. Visst, mycket pressmeddelande och pitchningar, framför allt till Blog Herald, men ändå.

  Hundra!

  Överväger starkt att arkivera skiten och låtsas som ingenting. Fast inte just ditt brev då, förstås – det ska jag förstås svara på!

  Hrm.

  Lägg sedan till diverse notifieringar från framför allt Twitter (både till mitt svenska och mitt engelska konto) och jag har tiodubblat siffran. Tänk att inkorgen är en sådan stressfaktor i dagens samhälle. E-post som kommunikationsmetod måste vara trasigt, för jag väntar svar och folk väntar på mig, ingen har tid och när det blir av så är det plötsliga ryck – för att sedan riskera att stanna upp igen.

  Lustigt nog är DM-korgen på Twitter tom. Jag undrar just om det betyder något?


 • Min nya projektpolicy

  Projektpolicy?

  Ja, jag behöver en sådan. Har nämligen en elak ovana att samla på projekt, starta upp dem och köra på. Tyvärr är jag inte lika bra på att lägga ner, men det hindrar mig inte från att dra igång något annat. Lägg till frilansjobb och annat, och du har rätt så packade veckor.

  Jag har handskats rätt väl med mitt beroende det senaste halvåret, sålt av projekt och liknande. Men eftersom jag inte vill känna för mycket press och stress, eller tvingas säga nej till riktigt grymma möjligheter, så tänker jag vidta förebyggande åtgärder. Resultatet är min projektpolicy. (more…)


 • 24HBC: Har du tjuvstartat?

  24 Hour Business Camp

  Sten i glashus och allt det där, men det är faktiskt skillnad på att vara förberedd för 24 Hour Business Camp, och ha tjuvstartat. Och om man kan visa upp loggor, som tre intressanta projekt gör, så undrar jag förstås hur långt man kommit utöver det… Nu är det inte så himla allvarligt, och inte menat på det viset heller, men det visar på vilka sätt man kan tackla den här tillställningen.

  Egentligen är ju konceptet trasigt redan från början eftersom ingen kommer dit med ett blankt papper, alla har redan en affärsidé och därmed är det ju inte från idé till produkt på ett dygn. Det gör inte heller någonting, är rentav bättre på det här viset, och ju färre regler desto bättre. Men som den ensamvarg jag är så åker jag inte till 24HBC med ett team av utvecklare och designers – det är bara jag. Å andra sidan, självfallet kommer jag utnyttja det utökade nätverket vid behov, precis som jag alltid gör vid utvecklingen av en sajt. (more…)


 • Pakten: Mycket på bordet

  Det har varit lite tyst om Pakten här ett tag nu. Faktum är att allt rullar på som vanligt, med godkänd procentuell besökarökning samt bra material varje dag. Vissa mindre problem, Oskar Skog försvann spårlöst från Pakten Böcker, men Naseer har hoppat in – det hör till antar jag. Visar på svagheten med bloggar, en person tar med sig mycket i fallet, eller vad man skall säga.

  Det är en hel del på bordet vad gäller Pakten, men lite tidigt att tala om det. Vissa saker är organisatoriska, andra samarbetsmässiga, och ett par är jag förbannad över. Desto större anledning att hålla tyst just nu. Så det skall jag göra. Ett tag.


 • 32 utkast blir nio

  Noterade just att jag hade hela 32 utkast till bloggposter här på tdh.se. Det är inte bra, för många, slutar nästan se dem. Så jag röjde lite, nu är det blott nio stycken kvar. Merparten hör till tillfälligt pausade Börja blogga-serien, för övrigt.

  För övrigt: söker fortfarande blogglänkar, men inte så länge till!


 • Få kontroll på din inkorg – så här hanterar jag 100 mejl/dag

  E-postknappen kan stressa den medFå saker är så stressframkallande som en smockfull inkorg, och jag pratar inte om spam här utan faktiska e-brev som du bör svara på, eller åtminstone behandla. Jag har fått väldigt mycket mejl i perioder, nu snittar det runt 100 stycken per dag vilket är hanterbart men kan bli tokigt tidskrävande.

  Eftersom jag gör merparten av mina affärer via e-post så vill jag förstås ha inkorgen under kontroll. Därför har jag läst en hel del om hur man kan få kontroll på sin inkorg, och till slut har jag kommit fram till en metod som faktiskt fungerar. Den plockar lite av varje från olika lösningar på mejlproblemet, vilka och var kan jag faktiskt inte direkt svara på, men det spelar så klart mindre roll eftersom den fungerar. (more…)