24HBC: Mina verktyg

24 Hour Business Camp

Precis som alla ni andra som skall till 24 Hour Business Camp så skall jag lansera en webbsajt baserad på en affärsidé på blott 24 timmar. Det skall bli oerhört spännande.

På kul tänkte jag dessutom ta det ett steg längre. Det har rått visst tvivel om det verkligen är möjligt att realisera en idé online på 24 timmar, och det endast med en bredbandsuppkoppling och en laptop. Nu tar jag visserligen med mig lite mer än det, men principen är densamma: man behöver inte så mycket kraft för att komma igång online – det är desto viktigare med en bra idé samt de nödvändiga kunskaperna att realisera den.

Min idé, som jag kommer till i ett senare inlägg, är tänkt för alla som är intresserade av den. Oavsett om de har en snordyr Macbook Air eller en billig hem-PC så skall de ha nytta av den. Och för att bevisa att det inte bara är snack så dyker jag upp på Hasseludden imorgon med lowtech-utrustning.

Så här är de, mina verktyg som skall bygga en sajt på 24 timmar:

Mina verktyg till 24 Hour Business Camp

Netbooks är stort som sjutton, och har sålt bra sedan Asus Eee PC dök upp. Jag har som bekant förvisso en Eee PC 900, men trivs inte riktigt med den, så istället blir det en Lenovo S10e som blir mitt huvudsakliga vapen på 24HBC. Det är en rätt typisk netbook, en tusenlapp dyrare än den hade behövt vara kanske, men jag fastnade för den. Annars hade säkerligen Acers Aspire One fungerat lika bra, det var mitt andrahandsval i jakten på en vettig netbook.

Extra mus är inget måste egentligen, men den här är liten och smidig, och små datorer betyder små styrplattor – skönt att slippa om man inte måste. Utöver det så är det rätt självklara saker som står på agendan.

Med tanke på hur många netbooks som sålts den senaste tiden så tycker jag det var lämpligt att helt enkelt realisera min idé på en sådan. Det borgar förvisso för lite trögare utvecklingstempo, med tanke på att kodskrivande fungerar sådär på ett litet tangentbord, men jag är inte orolig. Tvärtom tycker jag det skall bli spännande, en netbook med 10-tumsskärm är onekligen ett steg från min Mac Pro med trippla skärmar, Wacom Intous-platta och Logitech MX Revolution-mus på glasmatta…