Tag: Mac Pro


 • Predictions for Apple's October event

  Predictions for Apple's October event

  There’ll be an Apple event on October 16, and it’ll be livestreamed for all to see. The previous event, announcing the iPhone 6 models and showing off the Apple Watch, was a major fuckup for most viewers, so Apple’ll want to get this one right.

  The tagline, “It’s been way too long”, hints at a new iMac, I think. The fact that Apple’s using the rainbow colors makes me think there’ll be color variations of the new iMac yet again. All speculation of course. I’d also expect a Mac mini, but I don’t think there’ll be anything particularly interesting in terms of design there, just a bump and possibly some minor tweaks.

  (more…)


 • Så tyckte jag om iOS 7, nya Mac Pro med mera

  Om man gissar inför en tillställning, så måste man förstås berätta mer efteråt också. Här är min post mortem på WWDC, för den som är intresserad av sådant.


 • WWDC 2013 Post Mortem

  iOS 7

  I’ve been having a rough couple of days, which is why I haven’t followed up on my WWDC predictions until now. All in all I think I did alright. I was surprised that the MacBook Pro line didn’t even get a speed bump, but the Air got a nice upgrade at least.

  What else? Let’s take this in bullet form.  (more…)


 • Ny iMac? Nej tack, men LED-skärmen är lovande!

  Apple uppdaterade ett gäng produkter idag, bland annat iMacen. Tunna processorer (jag har i7 i min nya MacBook Pro exempelvis) och tråkigt klena grafikkort gör att Macen som speldator fortfarande känns casual. Trist men sant för oss som hoppades kunna byta ut PC-monstren mot något åtminstone dugligt. Fortsatt läcker i övrigt dock.

  Tillägg: man kan förstås pimpa iMacen med i7-processor, men prislappen svider lite. Och grafikkortet i dyraste modellen har i alla fall 1 GB minne, men du lär inte spela några monsterspel på full upplösning här ändå.

  (more…)


 • Min nya arbetsstation

  I ett steg mot ett annat sorts liv så byter jag arbetsverktyg. Från en stationär Mac Pro med trippla skärmar och ordentlig arbetsplats där jag spenderar mer eller mindre all min tid för närvarande (skriver gör jag dock fortfarande på min skrivmaskin), till en släpbar laptop. (more…)


 • Apple släpper ny Mac mini, uppgraderar iMac och Mac Pro

  Mac miniPå tiden att Apples minidator, som jag tänkte ställa under en fet HDTV någon gång i framtiden, Mac mini släpps i ny version, men är den inte lite dyr? 6 895 kr för Intel Core 2 Duo 2.0 GHz, 1 GB RAM och 120 GB hårddisk? Visst, den är lite och sexig, men njae, vill-ha-begäret dog lite mede den klena specifikationen och det uppblåsta priset. (more…)


 • 24HBC: Mina verktyg

  24 Hour Business Camp

  Precis som alla ni andra som skall till 24 Hour Business Camp så skall jag lansera en webbsajt baserad på en affärsidé på blott 24 timmar. Det skall bli oerhört spännande.

  På kul tänkte jag dessutom ta det ett steg längre. Det har rått visst tvivel om det verkligen är möjligt att realisera en idé online på 24 timmar, och det endast med en bredbandsuppkoppling och en laptop. Nu tar jag visserligen med mig lite mer än det, men principen är densamma: man behöver inte så mycket kraft för att komma igång online – det är desto viktigare med en bra idé samt de nödvändiga kunskaperna att realisera den.

  Min idé, som jag kommer till i ett senare inlägg, är tänkt för alla som är intresserade av den. Oavsett om de har en snordyr Macbook Air eller en billig hem-PC så skall de ha nytta av den. Och för att bevisa att det inte bara är snack så dyker jag upp på Hasseludden imorgon med lowtech-utrustning. (more…)


 • Nya iMacen utannonserad – får oväntat sällskap

  Nya iMac är slimmareSom väntat kom utannonseringen av den nya iMac-modellen idag. Bortsett att vara tekniskt uppdaterad så är det en slimmad version av föregående dito, föga förvånande egentligen. Det riktigt nya, bortsett hårdvaran bakom skalet, är förstås att man skrotat 17-tummaren helt och hållet samt tagit MacBook-tangentbordet och gjort om för stationärt bruk. I alla fall är det så det ser ut, det kan köpas separat också ifall man inte vill köpa en ny iMac för att snygga till sitt skrivbord. Dessvärre känns det som ett halvdant alternativ – den trådlösa bluetooth-varianten är nämligen en slimmad laptopliknande variant utan numerisk platta vilket är lite snålt. Snyggt, men tills vidare håller jag mig till mitt nuvarande trådlösa bluetooth-tangentbord. (more…)


 • Tillbaka, 32 myggbett rikare

  En sejour i Småland senare och långhelgen är över. På agendan står designgig som skall lämnas innan bekanta från Borlänge-tiden anländer på fredag, Nolltvås spelsida (dödslinje imorgon) och förstås Shanghai Masters på Eurosport. Den senare är en ny rankingtävling i snookerns underbara värld – missa inte den, det blir kanske sista chansen för Comhem-tittare att se snooker utan att betala extra. Kim Hartman pratar förresten om det uppsagda avtalet just nu. Tittarstorm? Skall för övrigt återvända till Mac Pron i en utvärderande post längre fram, kanske nu i veckan, eftersom jag nu har fått allt minne jag skall ha etc.

  Och ja, det blev 32 myggbett. Kliar fruktansvärt faktiskt, jag smakar tydligen riktigt gott eftersom frugan inte alls har samma imponerande antal att stoltsera. Stackars henne…


 • Förkyld och världsfrånvänd

  Snorlåda, eller nåtDet låga tempot (allt är relativt) och avsaknaden av längre poster här på bloggen beror på att jag dragit på mig en seg och synnerligen irriterande förkylning. Skall strax ut och tömma hemapoteket på halstabletter och nässpray, eftersom det är lite tidigt för vad som verkligen fungerar mot en ömmande hals: whisky och glass. Nej, jag skojar inte – och med måtta förstås, annars lär det bli en helt annan effekt. Tveksamt hur bra det är med febern dock. (more…)


 • Det blev en Mac Pro

  Mac ProOrkade inte vänta längre, visst kommer det en ny iMac och allt det där men jag behöver dubbla skärmar (minst) nu, omedelbart och bums! Så jag köpte en Mac Pro samt en extra Viewsonic-skärm – dubbla får räcka så länge. Uppgraderade den förstås en del också, men allt har inte kommit ännu, och nej – allt är inte guld och gröna skogar med min nya arbetsstation heller. Jag återkommer dock till det senare, det är för mycket på skrivbordet nu är jag rädd, något som syns på antalet bloggposter förstås. Ja, det och att jag varit lite (för) ledig.


 • Mac suger

  Det ligger skrämmande mycket i det här! Ja, jag är Mac-användare, men man får inte vara så stel att man inte ser hur nördigt det blir ibland. För övrigt så är senaste ryktet på iMac-fronten att det blir en ny version i slutet av juli eller tidigt augusti. Frågan är om jag orkar vänta så länge. Mac Pro med tre skärmar är ju en variant…


 • Apple pratar Leopard, iPhone och Safari till Windows

  WWDC07WWDC är en besvikelse så här långt. Ingen ny iMac har utannonserats som jag hoppades (tisdag var ju min gissning) och även om det är ett par dagar kvar så är det tveksamt om det blir något mer. (more…)