Ny iMac? Nej tack, men LED-skärmen är lovande!

Apple uppdaterade ett gäng produkter idag, bland annat iMacen. Tunna processorer (jag har i7 i min nya MacBook Pro exempelvis) och tråkigt klena grafikkort gör att Macen som speldator fortfarande känns casual. Trist men sant för oss som hoppades kunna byta ut PC-monstren mot något åtminstone dugligt. Fortsatt läcker i övrigt dock.

Tillägg: man kan förstås pimpa iMacen med i7-processor, men prislappen svider lite. Och grafikkortet i dyraste modellen har i alla fall 1 GB minne, men du lär inte spela några monsterspel på full upplösning här ändå.

Andra nyheter inkluderar tolvkärnig Mac Pro – på tiden, milt uttryckt. Multi-touch-trackpaden Magic Trackpad är läcker och tveklöst minst lika bra som trackpaden på MacBookarna, men hur bra är det egentligen till en stationär dator? För enklare saker, alldeles utmärkt, men design, spel och annat som kräver grym precision kommer den knappast briljera i. Åtminstone inte förrän programutvecklarna tänker om och anpassar gränssnitten.

Slutligen, en 27-tumsskärm med LED, det lockar verkligen. Inte redo för leverans i Sverige än, och kostsam – i USA är det $999 som gäller, alltså närmre 7 300 kr. Räkna med ett pris uppåt 9-10 papp i Sverige alltså. Jag tror jag kan leva med det faktiskt, min MacBook Pro vill ha en skärm igen.

Tyvärr blev det ingen möjlighet att förhandsboka iPhone 4, som släpps på fredag. Förhoppningsvis kommer det snart – du har väl inte missat att Apple kommer sälja den obunden via Apple Store? Annars vet du nu, så kasta bort operatörsoket om du kan. 32 GB-modellen kommer ligga på 6 000 kr sägs det.

Köpsugen?