Tag: iMac


 • The device chain

  The device chain

  Steven Levy has a really interesting piece, albeit perhaps somewhat fluffy, on Apple’s new iMacs, as well as the accompanied new keyboard, mouse, and trackpad. It’s well worth a read, and there are a ton of things to quote if one was so inclined.

  I’m picking this one, which is Levy’s take on Apple’s Phil Schiller’s view on how the company’s devices add up:

  Schiller, in fact, has a grand philosophical theory of the Apple product line that puts all products on a continuum. Ideally, you should be using the smallest possible gadget to do as much as possible before going to the next largest gizmo in line.

  Start at the Apple Watch to keep your phone at bay. Then, on your iPhone, you do all the things that makes sense. Too small? Go to the iPad (and soon the iPad Pro), then to the Macbook. Finally, wrap it up on a 27″ iMac, or possibly a Mac Pro, if Apple would be so kind to release a proper Thunderbolt display with retina screen.

  (more…)


 • Hur bra förutspådde jag Apples oktoberevent?

  Det är alltid kul att se hur bortgjord man blir efter en förutsägelse. Jag postade mina tankar inför Apples oktoberevent, vilket gick av stapeln igår kväll, och det blev väl… Ja, hur blev det egentligen?

  • Ny iMac blev det, vilket jag trodde, men inte i flera olika färger dessvärre.
  • Det blev ingen bump av någon MacBook-modell, inte helt oväntat men jag trodde ändå det skulle bli något litet i samband med eventet. Förvisso inte för sent än, men Intel verkar vara ganska långt borta med sina nya processorer, och såväl Air som Pro har fått uppdateringar hyfsat nyligen.
  • På tal om det, ingen MacBook Air med retina-skärm, och ingen tolvtums-Air, som jag trodde.
  • Mac mini fick en bump, med smärre förändringar i portarna, vilket jag förutspådde.
  • Mac Pro nämndes inte alls. Jag trodde på en mindre bump här, inte för att det finns några nya processorer att stoppa in, men den börjar bli lite gammal.
  • Inga Thunderbolt-skärmar, som jag trodde.
  • Apple släppte OS X Yosemite, som väntat och förutspått.
  • Inga nya iPod touch-modeller, som jag trodde.
  • Apple pratade inte om HomeKit, vilket jag trodde. Däremot hade jag rätt i att det inte blev någon ball App Store-version av Apple TV. Tyvärr.
  • Nya iPad Air, kallad iPad Air 2, är tunnare och bättre, med Touch ID, som väntat.
  • Nya iPad mini heter iPad mini 3 och är en mindre uppdatering än jag trodde. Den fick Touch ID, och inte så mycket mer än det.
  • Prissänkningen på iPad-modellerna var förvånande.
  • Slutligen, ingen ny stor iPad-modell, som jag trodde.

  Hyfsat ändå, tycker jag. Klarade du dig bättre?


 • Predictions for Apple's October event

  Predictions for Apple's October event

  There’ll be an Apple event on October 16, and it’ll be livestreamed for all to see. The previous event, announcing the iPhone 6 models and showing off the Apple Watch, was a major fuckup for most viewers, so Apple’ll want to get this one right.

  The tagline, “It’s been way too long”, hints at a new iMac, I think. The fact that Apple’s using the rainbow colors makes me think there’ll be color variations of the new iMac yet again. All speculation of course. I’d also expect a Mac mini, but I don’t think there’ll be anything particularly interesting in terms of design there, just a bump and possibly some minor tweaks.

  (more…)


 • Ny iMac? Nej tack, men LED-skärmen är lovande!

  Apple uppdaterade ett gäng produkter idag, bland annat iMacen. Tunna processorer (jag har i7 i min nya MacBook Pro exempelvis) och tråkigt klena grafikkort gör att Macen som speldator fortfarande känns casual. Trist men sant för oss som hoppades kunna byta ut PC-monstren mot något åtminstone dugligt. Fortsatt läcker i övrigt dock.

  Tillägg: man kan förstås pimpa iMacen med i7-processor, men prislappen svider lite. Och grafikkortet i dyraste modellen har i alla fall 1 GB minne, men du lär inte spela några monsterspel på full upplösning här ändå.

  (more…)


 • Apple släpper ny Mac mini, uppgraderar iMac och Mac Pro

  Mac miniPå tiden att Apples minidator, som jag tänkte ställa under en fet HDTV någon gång i framtiden, Mac mini släpps i ny version, men är den inte lite dyr? 6 895 kr för Intel Core 2 Duo 2.0 GHz, 1 GB RAM och 120 GB hårddisk? Visst, den är lite och sexig, men njae, vill-ha-begäret dog lite mede den klena specifikationen och det uppblåsta priset. (more…)


 • Se upp för 20-tums iMac, Karolina Lassbo slutar på Metrobloggen, och TV-tablåer online är det nya svarta

  Jag försöker vanligtvis låta bli att jobba/blogga på helger, men ibland så går det helt enkelt inte. Fast i ärlighetens namn så är det här skrivet under gårdagen. Som magi, inte sant? (more…)


 • Nya iMacen utannonserad – får oväntat sällskap

  Nya iMac är slimmareSom väntat kom utannonseringen av den nya iMac-modellen idag. Bortsett att vara tekniskt uppdaterad så är det en slimmad version av föregående dito, föga förvånande egentligen. Det riktigt nya, bortsett hårdvaran bakom skalet, är förstås att man skrotat 17-tummaren helt och hållet samt tagit MacBook-tangentbordet och gjort om för stationärt bruk. I alla fall är det så det ser ut, det kan köpas separat också ifall man inte vill köpa en ny iMac för att snygga till sitt skrivbord. Dessvärre känns det som ett halvdant alternativ – den trådlösa bluetooth-varianten är nämligen en slimmad laptopliknande variant utan numerisk platta vilket är lite snålt. Snyggt, men tills vidare håller jag mig till mitt nuvarande trådlösa bluetooth-tangentbord. (more…)


 • Det blev en Mac Pro

  Mac ProOrkade inte vänta längre, visst kommer det en ny iMac och allt det där men jag behöver dubbla skärmar (minst) nu, omedelbart och bums! Så jag köpte en Mac Pro samt en extra Viewsonic-skärm – dubbla får räcka så länge. Uppgraderade den förstås en del också, men allt har inte kommit ännu, och nej – allt är inte guld och gröna skogar med min nya arbetsstation heller. Jag återkommer dock till det senare, det är för mycket på skrivbordet nu är jag rädd, något som syns på antalet bloggposter förstås. Ja, det och att jag varit lite (för) ledig.


 • Mac suger

  Det ligger skrämmande mycket i det här! Ja, jag är Mac-användare, men man får inte vara så stel att man inte ser hur nördigt det blir ibland. För övrigt så är senaste ryktet på iMac-fronten att det blir en ny version i slutet av juli eller tidigt augusti. Frågan är om jag orkar vänta så länge. Mac Pro med tre skärmar är ju en variant…


 • Apple pratar Leopard, iPhone och Safari till Windows

  WWDC07WWDC är en besvikelse så här långt. Ingen ny iMac har utannonserats som jag hoppades (tisdag var ju min gissning) och även om det är ett par dagar kvar så är det tveksamt om det blir något mer. (more…)


 • MacBook Pro uppgraderad – ny iMac nästa vecka?

  iMacApple har uppgraderat MacBook Pro – köper du en nu så får du mer gröt för (typ) samma peng i sedvanlig Apple-stil. Jag är inte intresserad av den, är väldigt nöjd med min MacBook på 13 tum, det är max för en laptop enligt mig. Min förra, en Acer Travelmate, var bara 12 tum, men inte widescreen, så den här är smidigare ändå.

  Den 11 juni, alltså på måndag nästa vecka, börjar WWDC. Det har ryktats om nyheter – jag gissar på att vi får se och höra om (mer eller mindre) nya iMac-modeller på tisdagen. Apple verkar ha tisdagsfetisch, det är deras utannonseringsdag. Jag har avvaktat att införskaffa en 24-tummare i iMac-serien eftersom den inte uppgraderats på så länge, visst är det dags nu Apple? Visst är det?