Ajour skjuter från höften

Jag är medgrundare till Ajour.

Det var egentligen det viktiga, för där andra skrivit långt och fint om ambitioner och ideal, så har jag en liten annan vinkling. Jag tycker nämligen det är kul att bygga saker, skaka om och testa, skjuta från höften. Verkligen skjuta från höften faktiskt, det är bland det roligaste som finns.

Därför gillar jag tanken bakom Ajour, möjligheten att skaka om och göra saker på ett annat vis, redaktionellt och tekniskt.

Öppen källkod är självklart och en vettig materiallicens med. Men det handlar även om att kunna följa trender och vara aktuell i såväl berättande som presentation. Där är medierna inte riktigt på banan ännu, om man säger så. Det finns fina projekt, bra projekt, galna projekt, och idiotiska projekt som ska anpassa drakarna till verkligheten online.

Jag gillar sådant.

Ni som följt mig genom åren vet att jag inte direkt är rädd för att starta nya projekt, och sedan kasta om dem totalt. När jag tyckt att något börjat kännas gammalt och bekvämt, då provar jag något nytt.

Gammalt är tråkigt när vi pratar teknik.

Nytt är fräscht och spännande.

Ajour kommer göra avtryck. Hur återstår att se, och vilket med, men bara de starka känslorna vissa uttrycker på Twitter visar att det här skakar om.

Jag gillar att göra avtryck. Speciellt om det betyder att jag får skjuta från höften och visa vad som är möjligt med små enkla medel.

Eller så här: det Ajour ni ser på måndag är antagligen inte samma Ajour ni ser om två månader.

Vi landar i språng, och ökar tempot därifrån. Det ska bli oerhört spännande att se var vi hamnar.