Tag: Ajour


 • Ljuva farväl

  Dessa ljuva farväl.

  Det är slut, vi har gjort vad vi skulle, nådde inte dit vi borde, drömde vad vi önskade, lågan brann ut, tiden räcker inte till, finns inget kvar att bevisa, eller vad som nu känns mest lämpligt.

  De är falska, alla. Lägger du ner ditt projekt, då har du förlorat.

  Jag tänker på det apropå Ajours nedläggning (jag är avhoppad medgrundare), men menar dem inget illa. Det var dags, det blir ofta dags, har varit dags för mig själv så många gånger – jag känner igen mig, en miljon mil från Ajours redaktion. Så går det, misslyckanden och bakslag, saker som helt enkelt inte går som man tänkt sig, eller så händer någonting. Vilket som, spelar ingen roll, för det är bara rökridåer egentligen.

  Framgångar läggs inte ned.

  Så enkelt är det, brutalt men sant.

  Framgångar föds ur askan kan hävdas, om det känns bittert och jobbigt. Det är en tunn lögn för svaga själar, som så mycket annat. Sanningen är att framgång kommer av att försöka igen, och oftast igen, igen, igen. Iterera, som det heter.

  Så gråt en skvätt, sök tröst där den finnes, och försök igen. Det är så enkelt, och så svårt. Varken mer eller mindre.


 • Adieu Ajour

  Nej, min franska är inget vidare. Jag kan leva med det om ni kan!

  Ajour är ett spännande projekt som jag var med och startade upp, med buller och bång, hajp och hyllningar, spott och spe. Hela projektet provocerade många och det har skrivits en hel del om varför det kommer misslyckas. Det har också skrivits om varför det kommer lyckas, men det twittras inte lika frenetiskt om det förstås.

  I detta nu har Ajour en väldig massa läsare, mer än många lokaltidningar, och det publiceras bra saker. Det är kul.

  Vad som är mindre kul är att jag lämnar projektet Ajour. För att förekomma spekulationer och oinitierade slutsatser så vill jag påpeka följande.

  (more…)


 • Sluta ladda om sidan, DN

  Min riktiga premiärpost på Ajour handlar om automatiska sidomladdningar, en styggelse som borde utrotas.


 • Vad är grejen med Nutopia?

  Det har varit ett par synnerligen turbolenta dygn. På kort tid har undertecknad lanserat två sajter, en tokhajpad historia som heter Ajour, och en betydligt mer anonym blogg vid namn Nutopia. I all stress och press har jag helt enkelt inte hunnit göra mycket mer än välkomna besökarna till Nutopia – fortfarande en aktuell post – och snabblänka sajten härifrån. Den förtjänar bättre, för jag tycker att det här är något som saknas i Sverige. (more…)


 • Jag tror på 1.0

  För ett tag sedan blev det lite surr kring WordPress-skaparen Matt Mullenwegs post om att version 1.0 inte kan komma tidigt nog. I korthet propsade Matt på att man ska lansera, och sedan jobba vidare – få det gjort.

  Jag tror på det, som ni kanske anat.

  Ajour har som bekant rullat ut med buller och bång, frågetecken och kritik och uppmuntran och hyllningar och sågningar och påhopp och respons och ambivalens och ointresse och hajpsnack och allt däremellan. Lanseringen har kallats ett misslyckande för att vi – jag är en av medgrundarna – inte lyckades leva upp till hajpen. Det är aldrig bra att inte leva upp till hajpen, man ska alltid leverera lite mer än vad man utlovat. (more…)


 • #ajour lanserad

  Tidigt i morse slog omtalade Ajour upp portarna, och naturligtvis blev det en hel del surr om det under dagen. Jag återkommer i ärendet, liksom kring Nutopia, när jag sovit ut.


 • Ajour skjuter från höften

  Jag är medgrundare till Ajour.

  Det var egentligen det viktiga, för där andra skrivit långt och fint om ambitioner och ideal, så har jag en liten annan vinkling. Jag tycker nämligen det är kul att bygga saker, skaka om och testa, skjuta från höften. Verkligen skjuta från höften faktiskt, det är bland det roligaste som finns.

  Därför gillar jag tanken bakom Ajour, möjligheten att skaka om och göra saker på ett annat vis, redaktionellt och tekniskt. (more…)