Vad är grejen med Nutopia?

Det har varit ett par synnerligen turbolenta dygn. På kort tid har undertecknad lanserat två sajter, en tokhajpad historia som heter Ajour, och en betydligt mer anonym blogg vid namn Nutopia. I all stress och press har jag helt enkelt inte hunnit göra mycket mer än välkomna besökarna till Nutopia – fortfarande en aktuell post – och snabblänka sajten härifrån. Den förtjänar bättre, för jag tycker att det här är något som saknas i Sverige.

Så vad är Nutopia? Varför gick Spelbloggen och Mapple upp i den? Vad är planen? Hur hänger Nutopia ihop med Ajour och varför kom de båda sajterna så tätt inpå varandra? Kommer Nutopia vara i beta i all evighet, i sann TVspel.nu-anda? Kan grisar flyga än?

Frågorna är många, svaren faktiskt likaså.

  1. Nutopia är en blogg om allting underbart. Snart är den lite mer än så dessutom, men det tar vi någon annan gång. Vi – jag, Malin och Rickard – gillar allt från spel och TV-serier, till fåniga videoklipp och vetenskapliga under. Det är en salig mix, och det är därför vi älskar den.
  2. Spelbloggen och Mapple representerar båda sådant vi älskar, spel och allting Apple i det här fallet, så då hör det förstås hemma hos Nutopia. Den fria formen som Nutopia agerar under passar oss dessutom bättre, det var ju aldrig en spelsajt vi skulle göra.
  3. Nutopias masterplan är enkel: publicera en väldig massa härligt innehåll, få fler läsare och dra in lite kulor via annonser. Till en början, det finns ett par steg till men det vill vi inte prata om förrän vi är ur betan åtminstone, eller kanske inte ens i år. Vi skyndar långsamt.
  4. Ajour och Nutopia har inget med varandra att göra, annat än att de råkade lansera tätt inpå. Det var mer olyckligt än planerat, kan man väl säga – för nu fick ju inte Nutopia plats på TV4:s Nyhetsmorgon!
  5. Nutopia kommer inte vara i beta i all evighet. Vi hoppas vara färdiga med fixandet och trixandet (lång todo-lista) någon gång i nästa vecka.
  6. Grisar kan flyga, det är bara en fråga om att tillföra tillräckligt mycket kraft i rätt riktning. Hur länge de flyger är en annan femma…
  7. Så, det är Nutopia – se själv. Vill du ge Nutopia en extra liten knuff så “gillar” du vår sida på Facebook, och prenumererar på uppdateringar från @nutopiase på Twitter.