Tag: lansering


 • I morgon lanseras #wpmwp

  Vänner, det är slut med betaläsningen av Webbpublicering med WordPress – boken lanseras i morgon torsdag!


 • Vad är grejen med Nutopia?

  Det har varit ett par synnerligen turbolenta dygn. På kort tid har undertecknad lanserat två sajter, en tokhajpad historia som heter Ajour, och en betydligt mer anonym blogg vid namn Nutopia. I all stress och press har jag helt enkelt inte hunnit göra mycket mer än välkomna besökarna till Nutopia – fortfarande en aktuell post – och snabblänka sajten härifrån. Den förtjänar bättre, för jag tycker att det här är något som saknas i Sverige. (more…)


 • #ajour lanserad

  Tidigt i morse slog omtalade Ajour upp portarna, och naturligtvis blev det en hel del surr om det under dagen. Jag återkommer i ärendet, liksom kring Nutopia, när jag sovit ut.


 • “Igår smög vi ut bigbrother.se”

  Jag älskar det här: “Igår smög vi ut bigbrother.se”. Fler borde smyga ut jättegrejor, även när de inte är jättegrejor. Läs mer om hur på TV4-bloggen.


 • Telenor om iPhone 3GS-lanseringen

  Telenor har pratat med MacWorld.se angående den “uppskjutna” lanseringen av iPhone 3GS, som ju var tänkt att komma den 9 juli men nu istället anländer den 31, och då även till Telia, Tre och Halebop.

  När vi ringer upp Telenors presstjänst bekräftar de att de måste flytta sitt datum från den 9 juli till den 31 juli. Telenor säger att det uppstått vissa förseningar och att de tyvärr måste ändra sitt datum.

  Fortfarande inte snyggt skött. Min iPhone 3GS kommer inte från Telenor, den saken är klar.


 • Pakten får ny kostym

  PaktenBloggnätverket Pakten består just nu av sex medlemmar. Det är ett bra gäng, säger förstås jag som är inblandad i flera av dem, men ändå. Sajter som Bloggywood och Kulturbloggen skojar man inte bort, liksom. Trots det så har nätverket inte fått någon hög prioritet från mig de senaste månaderna. Jag skyller på finanskriser och liknande tjafs, för det har liksom inte riktigt varit läge att säga nej till betalt jobb.

  Nu har dock Pakten äntligen fått en lite mer tilltalande kostym. De senaste uppdateringarna från medlemmarna mashas ihop i en lista så att man snabbt och lätt kan få en överblick. Det är på tiden, tidigare hade vi bara enkla listor med de fem senaste rubrikerna från respektive sajt, och det kändes lite tunt med tanke på att pakten.se faktiskt har en och annan besökare. (more…)


 • 24HBC: Börja Blogga är lanserad

  Börja BloggaVilka 24 timmar! Vilka människor! Hela upplevelsen är smått absurd, och jag kommer återkomma till den efter lite resa och sömn, samt en hel del smälta intryck. Men så länge vill jag peka på Börja Blogga, mitt 24-timmarsprojekt, som kom ut i tid och allt. Självfallet är det puts och jobb och allt annat man behöver göra med en sajt de första veckorna, men jag är överlag nöjd.

  Ta en titt själv, du hittar förstås Börja Blogga på adressen borjablogga.se!


 • TkJ knoppar av, återlanserar PCOnline

  PCOnline Magazine är en gammal goding, för vissa i alla fall. En gång i tiden var det en webbtidning som grundades av bland annat Tommy k Johansson, som nu bestämt sig för att knoppa av den produktfokuserade delen av sin populära blogg, och återlansera som PCOnline. I beta, förstås. Än så länge är den hyfsat uppdaterad, med tester av bitiga USB-minnen samt nyhetsposter om speltangentbord samt förstås lite netbooknyheter.

  Innehållet säger jag inget om, formgivningen är däremot en annan femma. Tommy har valt ett gratistema till WordPress, vilket förstås är rätt tänkt för en snabb och kostnadseffektiv lansering. Tyvärr är det ingen visuell skönhet direkt, faktum är att om jag inte vetat bättre så skulle jag tro att det var gamla PCOnline Magazine-designen som mötte mig, i bloggformat, men jag minns inte hur den såg ut… I alla fall, jag hoppas Tommy byter till något fräschare framöver. (more…)


 • Har du uppmärksammat Out of Ammo?

  Jag samlar just nu in blogglänkar och liknande om Out of Ammo, spelbloggen som lanserades igår, för en kommande bloggpost. Har du skrivit om den? Hör av dig till mig då, så att jag inte missar att länka tillbaka!


 • Presenterar: spelbloggen Out of Ammo!

  Som utlovat, här är min nya blogg, som jag driver tillsammans med Rickard Olsson. Det handlar om spel, och det blir frispråkigt och ospelsajtigt från början till slut.

  Se själv: Out of Ammo

  När du kollat runt på bloggen, läst om vi som står bakom den samt välkommen-posten, och tittat på mitt Animal Crossing-paraply, så kom tillbaka hit för lite mer. (more…)


 • Imorgon släpper jag en ny blogg

  Out to get ammoDet stämmer, det är dags för en lansering! Imorgon, klockan 11:00, lanseras en ny blogg från undertecknad, med god hjälp av en viss parhäst…

  Säger inte så mycket? Kanske grafiken till höger kan vara någon form av hint, även om den egentligen inte har ett skvatt med något att göra. Eller har den?

  Jag publicerar länken här på tdh.se, tillsammans med en presentation, prick klockan 11:00 imorgon, torsdagen den 4 december. Missa inte det!


 • Teknik360 – väldigt fet

  Teknik360 är IDG:s nya tekniksajt, med inriktning på ingenjörer och siktet inställt på Ny Teknik. Det låter mossigare än det är förstås.

  Teknik360 kommer att ha specialbevakning på bland annat områdena forskning, utveckling, transport, bioteknik och elektronik.

  Är jag imponerad? Nej, men så är jag inte målgruppen heller. (more…)


 • Nytt projekt i beta nästa vecka

  Ibland kan man inte hålla käften, eller fingrarna i styr för den delen! Har ägnat kvällen åt att putsa, installera, redigera, och testa kring ett nytt projekt som lanseras i öppen beta nästa vecka. Betan kommer pågå i ett par veckor, sedan är förhoppningen att vi är redo för fullskalig lansering. Jag och min medarbetare tror på det hela.

  Det har inte med Pakten att göra. Nyfiken?


 • Pakten Video lanserad

  paktenvideo.jpgDen tionde bloggen i nätverket Pakten är nu officiellt lanserad. Pakten Video bjuder på videoklipp från nätet, allt från roliga djur och dråpligheter, till imponerande amatörfilm och extremt väder. Tanken är att bjuda på några minuters förströelse varje dag.

  Det är som sagt den tionde bloggen i nätverket, vilket var målet inför sommaren, officiellt uppnått den 3 mars. Jag vill inte sätta upp ett nytt mål riktigt ännu, men nog finns det planer för Pakten. Först ut är en ny förstasida, det är hög tid…


 • Tionde Pakten-bloggen på måndag

  Dags att slå igen för dagen, men inte förrän jag berättat att den tionde bloggen i nätverket Pakten lanseras på måndag. Som bekant var målet tio bloggar innan sommaren, men den 3 mars är ju aningen bättre, inte sant?