Pakten får ny kostym

PaktenBloggnätverket Pakten består just nu av sex medlemmar. Det är ett bra gäng, säger förstås jag som är inblandad i flera av dem, men ändå. Sajter som Bloggywood och Kulturbloggen skojar man inte bort, liksom. Trots det så har nätverket inte fått någon hög prioritet från mig de senaste månaderna. Jag skyller på finanskriser och liknande tjafs, för det har liksom inte riktigt varit läge att säga nej till betalt jobb.

Nu har dock Pakten äntligen fått en lite mer tilltalande kostym. De senaste uppdateringarna från medlemmarna mashas ihop i en lista så att man snabbt och lätt kan få en överblick. Det är på tiden, tidigare hade vi bara enkla listor med de fem senaste rubrikerna från respektive sajt, och det kändes lite tunt med tanke på att pakten.se faktiskt har en och annan besökare.

Den nya sidan bygger, för en gångs skull, inte på WordPress. Istället har jag använt lifestreamingplattformen Sweetcron. Den plockar information från RSS-flöden och sparar i en databas, och sedan spottar temat jag gjort för Pakten ut dem i listan. Tack vare att innehållet sparas i databasen så betyder det även att sidan är sökbar, så på sikt kommer man kunna få fram intressanta listningar baserade på exempelvis taggarna systemet har dragit ut ur RSS-flödena och liknande.

Nya Pakten

Nylanseringen av Pakten är i sin första fas. Det finns mer att göra på pakten.se, och medlemmarna har ännu inte börjat implementera grafik och korslänkning (mer än den mest triviala sådana) i sina respektive bloggar. Det är dock på gång nu, och jag hoppas samt räknar med att det händer saker den här veckan. Allt öppet och publikt förstås, det händer när det händer och ni ser det samtidigt som jag – eller någon annan – lägger upp det.

Nästa steg är att bjuda in fler medlemmar. Jag skulle vilja lägga till ett mindre (2-4) antal nischade nöjes- eller kulturbloggar för ytterligare spridning och utveckling av Pakten som nätverk. Mer om det i en senare post.

Så länge, kolla in nya Pakten-sidan. Som synes är den inte klar, bloggen har inte ens anpassats till den nya layouten, men det är ett steg i rätt riktning. Ibland är det precis vad som krävs för att hålla bollen i rullning.