Tag: Pakten


 • Pakten växer, Slowmove ny medlem

  Bloggnätverket Pakten växer ytterligare, och den senaste medlemmen är Erik Johanssons blogg Slowmove. Teknik och prylar handlar det om, om man hårdrar rejält. Läs mer på Pakten-bloggen.


 • Pakten får ny kostym

  PaktenBloggnätverket Pakten består just nu av sex medlemmar. Det är ett bra gäng, säger förstås jag som är inblandad i flera av dem, men ändå. Sajter som Bloggywood och Kulturbloggen skojar man inte bort, liksom. Trots det så har nätverket inte fått någon hög prioritet från mig de senaste månaderna. Jag skyller på finanskriser och liknande tjafs, för det har liksom inte riktigt varit läge att säga nej till betalt jobb.

  Nu har dock Pakten äntligen fått en lite mer tilltalande kostym. De senaste uppdateringarna från medlemmarna mashas ihop i en lista så att man snabbt och lätt kan få en överblick. Det är på tiden, tidigare hade vi bara enkla listor med de fem senaste rubrikerna från respektive sajt, och det kändes lite tunt med tanke på att pakten.se faktiskt har en och annan besökare. (more…)


 • Bloggnätverket Pakten startar om

  Jag har varit lite tyst de senaste dagarna, som synes. En skön helg offline, med glögg och goda vänner, samt på tok för mycket jobb är orsaken. Det börjar verkligen kännas att det är december nu…

  I alla fall, bloggnätverket Pakten har startat om, med en förstasida som listar det senaste från medlemmarna. Det är rått och oförfinat just nu, men förhoppningen är att jag skall hinna putsa en aning under de kommande veckorna. Konceptet som sådant kommer dock inte bli klart förrän nästa år, och förhoppningsvis betyder det bara att det är första steget av många till ett stort och starkt nätverk av högkvalitativa bloggar. (more…)


 • Presenterar: spelbloggen Out of Ammo!

  Som utlovat, här är min nya blogg, som jag driver tillsammans med Rickard Olsson. Det handlar om spel, och det blir frispråkigt och ospelsajtigt från början till slut.

  Se själv: Out of Ammo

  När du kollat runt på bloggen, läst om vi som står bakom den samt välkommen-posten, och tittat på mitt Animal Crossing-paraply, så kom tillbaka hit för lite mer. (more…)


 • Imperiet intar kontoret

  Det strömmar Imperiet-låtar ur högtalarna, samtidigt som jag – något desperat – försöker hålla todo-listan under kontroll. Det senare går sådär, men det görs i alla fall med bra soundtrack, så att säga. Anledningen är en planerad topplista över de bästa Imperiet-låtarna. Vi kan kalla det tidig research inför den kommande DVD-boxen, ännu inte förbokningsbar vad jag sett, så det är nog ett tag kvar. Samtidigt så är det en hel del låtar att lyssna igenom, helst i olika sinnesstämningar, så att det blir en bra lista.

  Även bloggposter behöver research ibland. Det ni. Listan kommer att publiceras på Pakten vad det lider.


 • Därför är Moderskeppets 404-sida inte bra

  Snubblade över den här bloggposten på Photoshop-sajten Moderskeppet, om deras 404-sida. En 404-sida är vad som möter besökaren om denne snubblar in på en icke-existerande plats på domänen. Så här ser den ut:

  Så vad är fel med den? (more…)


 • Drag och släpp egna spel – cool webbapplikation

  Jag publicerade just en post om PlayCrafter, en cool drag och släpp-applikation online som låter dig skapa dina egna spel. Kolla in den här!


 • Pusha rekommenderar

  pusha-logo.jpgSociala bokmärkessajten Pusha ser alltmer intressant ut. Fick just ett pressmeddelande rörande en ny tips-funktion, vilket förstås är trevligt. Det här är dock det mest intressanta tycker jag:

  -Vi är snart uppe i ett 100-tal nya länkar per dag. Det här är ett första steg i att göra det enkelt för våra användare att snabbt kunna plocka godbitarna ur det utbudet, säger Robert Birming, som utgör andra hälften av Pusha.

  Ett hundratal nya länkar per dag lovar gott. Kanske finns det ett liv för den här tjänsten trots allt, den saknas fortfarande på Pakten… Jag är med andra ord inte riktigt övertygad ännu.


 • Musikbranschen i förvandling

  Rosemari Södergren skriver om att The Ark kanske har gjort sin sista CD, på Pakten förstås. Jag tycker det är spännande att se hur åtminstone vissa artister börjar tänka om, även om musikbranschen och skivbolagen kanske inte är där ännu. Det är nya tider, anpassa er eller gå under!


 • Nya Pusha väcker intresse

  pusha-logo.jpgNya Pusha är ett steg framåt, det får mig nästan (nästan!) att vilja testa en integration på Pakten. Det är en bra bit till Digg-storlek dock, även om vissa inskickade länkar nu når upp till 20 pushor (pushar?).

  Snygg uppdatering av loggan förresten.


 • Pakten 2.0 beta – superbloggen smyger online

  pakten2beta.jpgDen är här, Pakten 2.0, i betaversion förstås. Det var planerat att köra nya Pakten i beta hela tiden, men däremot skulle vi gå ur den på måndag nästa vecka. Så blev det inte, med min offlinetid och allt. Nu blir det snarare så att vi får sikta på att gå ur betan innan maj är slut.

  Det är mycket kvar att göra, men nu är den på banan, till mina kollegors stora glädje. Kolla själva.


 • Flyttar runt inför lanseringar

  Dagen kommer spenderas med att flytta runt saker, online då alltså. Det är en handfull lanseringar i planeringen, med utannonseranden på kö. Troligtvis håller jag mig till nästa vecka, om möjligt, men rullar det på så kanske jag kläcker ur mig någonting här idag, eller i helgen rentav – har ju lite jobb att ta igen efter Telias fadäser.

  En sak säger jag dock redan nu: det händer saker med Pakten. Kanske inte idag, det vågar jag inte lova, men annars så söndag-måndag. Dessa nyheter skulle rullats ut i måndags, var planen, men utan bredband var det helt enkelt inte möjligt.

  Kommer för övrigt att flytta tdh.se till en svensk server också, men det får vänta. Ligger på ett av mina konton i USA just nu.


 • Det bubblar i Pakten-lägret

  Det händer en hel del i Pakten-lägret just nu. Flera bloggar går på sparlåga i väntan på detta. Jag tror inte jag kan säga något mer förrän till helgen tidigast, men förhoppningsvis är utvecklingen desto mer intressant. Bäst av allt är att det inte bara berör Pakten i förlängningen, utan mer är på gång, eller vad man skall säga.

  Det här är lite dubbla stolar, måste jag säga. Å ena sidan vill jag blogga om vad som händer, transparens och allt det där ni vet, men samtidigt kan jag inte säga mer i nuläget.

  Bättre att knipa käft kanske? Ja, troligen, men det är inte min grej som ni vet.


 • Pakten: Mycket på bordet

  Det har varit lite tyst om Pakten här ett tag nu. Faktum är att allt rullar på som vanligt, med godkänd procentuell besökarökning samt bra material varje dag. Vissa mindre problem, Oskar Skog försvann spårlöst från Pakten Böcker, men Naseer har hoppat in – det hör till antar jag. Visar på svagheten med bloggar, en person tar med sig mycket i fallet, eller vad man skall säga.

  Det är en hel del på bordet vad gäller Pakten, men lite tidigt att tala om det. Vissa saker är organisatoriska, andra samarbetsmässiga, och ett par är jag förbannad över. Desto större anledning att hålla tyst just nu. Så det skall jag göra. Ett tag.


 • Vanliga frågor till mig

  Följande frågor dimper ned i min inkorg med jämna mellanrum just nu, och har gjort under hela mars månad. Jag tänkte jag skulle spara mig själv lite tid genom att svara på dem här.

  Kan du göra en design till mig?
  Ja, absolut – men inte gratis, det har jag inte tid med, eller kanske rentav inte lust. Det är trots allt så att jag har en hel hög med egna projekt som går före pro bono-arbete. Jag tar däremot designuppdrag i allmänhet, så vill du ha ett pris från mig så hör av dig. (more…)