Bloggnätverket Pakten startar om

Jag har varit lite tyst de senaste dagarna, som synes. En skön helg offline, med glögg och goda vänner, samt på tok för mycket jobb är orsaken. Det börjar verkligen kännas att det är december nu…

I alla fall, bloggnätverket Pakten har startat om, med en förstasida som listar det senaste från medlemmarna. Det är rått och oförfinat just nu, men förhoppningen är att jag skall hinna putsa en aning under de kommande veckorna. Konceptet som sådant kommer dock inte bli klart förrän nästa år, och förhoppningsvis betyder det bara att det är första steget av många till ett stort och starkt nätverk av högkvalitativa bloggar.

Som jag nämnde i min lanseringspost för spelbloggen Out of Ammo så består Pakten just nu av fyra bloggar:

Det skall bli fler, och vi tänker fortsätta fokusera på kultur- och nöjesrelaterade bloggar. Dessutom blir det kringtjänster och annat under nästa år.

Vi har verkligen smugit ut nya Pakten, och det är bara delvis för att själva bloggnätverkssidan är så spartansk och trist. Det handlar även om att det verkligen är fullt upp för medlemmarna nu, och för att vi vill hitta en bra form att exponera själva bloggnätverket på, så att det skall gynna bloggarna. Vissa kommer nöja sig med att exponera en Pakten-logga för att berätta för sina besökare att de är medlemmar i bloggnätverket, medan andra kommer gå längre och visa senaste uppdateringarna i en ruta och liknande. Faktum är att MMOnly gör en fulgrej av det senare redan.

Det handlar inte bara om att höka ut loggor och länklistor eller nätverksmenyer, vill jag påpeka. Faktum är att jag tycker det är viktigt att nya Pakten är ett långsiktigt samarbete mellan medlemsbloggarna. Längre fram hoppas jag kunna använda mina erfarenheter från såväl den internationella bloggosfären som mina 10+ år som webbpublicist för att hjälpa medlemmarna förfina sina koncept.

Så många idéer, så lite tid. Det fina är att det här faktiskt får ta tid, det finns inget vinstmål för Pakten att stressa mot, utan vi rullar igång det och gör en bra grej. Nackdelen är förstås att allting tar längre tid på det viset, eftersom man ibland är illa tvungen att prioritera intäkter.

Som nu. Dags att lämna mockup #1 till en amerikansk kund som skall rikta in sig på gröna produkter.