Eurosport nonchalerar sina tittare

EurosportEurosport bekänner färg, genom att på söndagen prioritera en sammanfattning av dagens EM-simning, framför den tablålagda UK Championship-snookerfinalen. Detta efter att man redan har underlåtit sig att inte visa någonting av finalens första halva, vilken spelades under dagen – då var det som sagt simning – men nu kör man dessutom över kvällens livesändning med repriserad sammanfattning.

Sändningarna skulle inledas klockan 20:00, troligen med en sammanfattning av finalens första del. Jag kan leva med att man låter den glida lite, men med tanke på att man kastas rakt in i matchen när livesändningen börjar så vill man gärna ha lite bakgrund. Som att komma in i andra halvlek i en fotbollsmatch, ungefär… 21:15 har de sagt att nu är det dags för snookerfinalen, en kvart efter den utlovade livesändningen skulle börja.

En timme och femton minuters snooker, överkört av en sammanfattning av sändningar som rullat hela dagen.

Jag betalar pengar för Eurosport enbart för att se snooker. Sättet man behandlar vad som sägs vara kanalens tredje största sport är löjeväckande. Kanalen åkte ur Comhems basutbud till förmån för TV4 Sport, något jag knappast var nöjd med, men den nonchalans man uppvisar för sina tittare får mig att undra om det inte är ett vettigt beslut.

Det är tveksamt om jag tänker fortsätta betala pengar för Eurosport framöver.

Uppdaterat, 22:06. Man har valt att visa allt i efterhand, inklusive dagens spel, och skrotar därmed livesändningen. Det i sig låter kanske som en bra modell, men vi snookerfans förstår då att matchen knappast kan vara särskilt lång… Någon vettig förklaring har man inte fått ur sig heller. Dåligt.