Tag: snooker


 • New Yorker profiles Ronnie O'Sullivan

  I’m a poor snooker player, but a fan of the sport. It should come as no surprise that I found the New Yorker piece on snooker’s biggest star, Ronnie O’Sullivan, to be an interesting read. It’s a tale of doubt, anxiety, and the search for whatever it is that makes life worth loving. In other words, something for all of us there.


 • Småplock

  Som synes är det rätt tyst från mig just nu. Det ska vara det ett tag till, veckan ut i alla fall, så att jag får ordning på allt och kan ta tag i allt som behöver fixas. Men så länge:

  • Stora Kulturbloggpriset har delats ut. Läs Rosemaris post om saken – jag var där en snabb vända, dyker kanske upp en bild eller tre på Flickr senare.
  • Spelbloggen tuffar på – målet är att gå ur beta den här veckan, men det hänger på hur arbetsveckan utvecklar sig. Vi siktar på det i alla fall.
  • Jag twittrar och Facebookar desto mer, om du inte kan få nog av mitt svammel.

  Nu åter till tystnaden med lite snooker på eurosport.se (O’Sullivan-Stevens i skrivande stund, på min speldators skärm minsann).


 • 30 Rock en besvikelse

  Californication är en helt fenomenal serie, så det är kanske lite tröstlöst att följa den med 30 Rock, hade premiär i TV4 ikväll. Svag start, men eftersom den ligger där den ligger så lär jag troligen se något avsnitt till – få serier börjar bra. Alec Baldwins roll kan bli intressant framöver, möjligen, vi får se. Premiären stillade i alla fall inte mitt behov efter Pushing Daisies, en annan premiär idag, men på Canal+, som jag inte har längre. Förhoppningsvis har någon fri kanal plockat upp den. (more…)


 • Eurosport nonchalerar sina tittare

  EurosportEurosport bekänner färg, genom att på söndagen prioritera en sammanfattning av dagens EM-simning, framför den tablålagda UK Championship-snookerfinalen. Detta efter att man redan har underlåtit sig att inte visa någonting av finalens första halva, vilken spelades under dagen – då var det som sagt simning – men nu kör man dessutom över kvällens livesändning med repriserad sammanfattning. (more…)


 • Comhem vinner, jag tecknar abonnemang (och gråter en smula)

  ComhemRonnie O’Sullivan fick stryk i Grand Prix-finalen mot Marco Fu. Det borde han inte ha fått, han hade alla chanser att sätt rejäl press på Fu i trettonde framet, men bommade en på tok för lätt boll. Och Fu spelade bra, riktigt bra när han rensade trettonde, och imponerande säkert i fjortonde. Typiskt Ronnie för övrigt, det är som att nerverna inte är där. (more…)


 • Tillbaka, 32 myggbett rikare

  En sejour i Småland senare och långhelgen är över. På agendan står designgig som skall lämnas innan bekanta från Borlänge-tiden anländer på fredag, Nolltvås spelsida (dödslinje imorgon) och förstås Shanghai Masters på Eurosport. Den senare är en ny rankingtävling i snookerns underbara värld – missa inte den, det blir kanske sista chansen för Comhem-tittare att se snooker utan att betala extra. Kim Hartman pratar förresten om det uppsagda avtalet just nu. Tittarstorm? Skall för övrigt återvända till Mac Pron i en utvärderande post längre fram, kanske nu i veckan, eftersom jag nu har fått allt minne jag skall ha etc.

  Och ja, det blev 32 myggbett. Kliar fruktansvärt faktiskt, jag smakar tydligen riktigt gott eftersom frugan inte alls har samma imponerande antal att stoltsera. Stackars henne…


 • Beckham-ligan till Viasat, TV4 Sport kniper NBA

  Viasat tänker visa MLS, alltså den amerikanska fotbollsligan, med start inatt. Självfallet är det intresset som följt med David Beckhams flytt dit som gör att kanalen tar en chansning och hoppas att tittarintresset är stort nog. Resumé rapporterar, men det framgår inte vilken kanal som gäller.

  Samtidigt så har TV4 Sport köpt rättigheterna till NBA, den amerikanska basketligan. Sorry, jag föredrar Eurosports snooker, så mitt namn står kvar på protestlistan mot att Comhem skyfflar om i basutbudet.


 • TV4 Sport in, Eurosport ut hos Com Hem

  Com HemBor du i ett hus med kabel-TV från Com Hem? Då får du vackert betala extra om du vill ha Eurosport framöver, kanalen petas nämligen ur basutbudet till förmån för TV4 Sport. Den senare är i själva verket TV4 SportExpressen, en föga imponerande sportkanal kan jag meddela, men den ökade räckvidden kanske kan ändra på det. Även blajkanalen Discovery Mix (skaffa riktiga Discovery om du är intresserad) försvinner, in kommer istället TV8. (more…)


 • Flyttad, online och riktigt upptagen

  En dryg vecka offline känns som en evighet när man är van vid att ha dagliga sysslor, men eftersom jag sålt mina sajter och tagit lite time off från andra projekt lagom till min flytt så var det inte så stressande som väntat. Jag är i alla fall någorlunda installerad i mitt nya hem (foto på kontoret kommer) även om det fortfarande är 25% lådor och ytterligare 25% avsaknad av nya möbler. Man behöver förnya varje gång man flyttar… (more…)


 • Förlänger gratisprylartävlingen och har svårt att släppa PSP:n

  I flyttstöket konstaterar jag att det finns än mer prylar att lotta ut, så då tar jag kort och gott och förlänger gratisprylarutlottningstävlingen med ytterligare någon vecka eller två. Exakt hur länge det pågår får vi se, jag är dessutom lite osäker på hur bra bredband jag kommer ha så jag vill inte lova något där. Tar helt enkelt och pytsar ut lite prylar löpande tills vidare. Bonus!

  Och nu till något helt annat: för första gången på länge har jag svårt att släppa min PSP. Ärligt talat är det bara Everybody’s Golf som hållit mig fången någon längre period, andra spel liras intensivt och läggs undan (med värkande tummar, gör om gör rätt Sony!). Det är ett ypperligt spel, jag tar fram det ibland, men nu har det fått konkurrens. Av World Snooker Challenge 2005 (ja, gammalt – finns nyare) som jag impulsköpte i min begynnande snookerfeber, det är VM snart vet ni… (more…)