TV4 Sport in, Eurosport ut hos Com Hem

Com HemBor du i ett hus med kabel-TV från Com Hem? Då får du vackert betala extra om du vill ha Eurosport framöver, kanalen petas nämligen ur basutbudet till förmån för TV4 Sport. Den senare är i själva verket TV4 SportExpressen, en föga imponerande sportkanal kan jag meddela, men den ökade räckvidden kanske kan ändra på det. Även blajkanalen Discovery Mix (skaffa riktiga Discovery om du är intresserad) försvinner, in kommer istället TV8.

Hårdsatsande TV400 stannar utanför “gratisutbudet” även i höst alltså, ändringarna tar vid den 1 september. Gratis, förresten – kabelavgiften är påslagen på hyran förstås, sedan finns det tilläggspaket att inhandla för extra hundralappar i månaden.

Så här kommer det alltså ligga till:

Från och med den 1 september kommer Com Hems analoga grundutbud att bestå av följande 15 kanaler* SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV3, TV4, TV4 Plus, TV4 Sport, Kanal 5, TV6, TV8, Kanal 9, MTV och en lokal kanal.

Jag kommer sakna Eurosport (läs: jag kommer köpa till den), i synnerhet eftersom snookern drar igång till hösten igen och det vill jag helt enkelt inte missa. Resumé skriver så här om nya TV4 Sport:

Kanalen kommer att visa fler av TV4:s rättigheter. Bland annat fotboll från italienska serie A och spanska La liga. Även fotbolls-vm för damer och handbolls-vm kommer att sändas i kanalen. Kanalen kommer också att visa dramaserier och långfilmer med anknytning till sportvärlden.

Vad händer då med TV4+ om jag får fråga? Nischkanalen har haft fotbollen tidigare, är det dags att branda den lite hårdare nu tro?

Och ärligt talat, dramaserier och långfilmer med anknytning till sportvärlden? Det låter föga upphetsande måste jag säga.