Förlänger gratisprylartävlingen och har svårt att släppa PSP:n

I flyttstöket konstaterar jag att det finns än mer prylar att lotta ut, så då tar jag kort och gott och förlänger gratisprylarutlottningstävlingen med ytterligare någon vecka eller två. Exakt hur länge det pågår får vi se, jag är dessutom lite osäker på hur bra bredband jag kommer ha så jag vill inte lova något där. Tar helt enkelt och pytsar ut lite prylar löpande tills vidare. Bonus!

Och nu till något helt annat: för första gången på länge har jag svårt att släppa min PSP. Ärligt talat är det bara Everybody’s Golf som hållit mig fången någon längre period, andra spel liras intensivt och läggs undan (med värkande tummar, gör om gör rätt Sony!). Det är ett ypperligt spel, jag tar fram det ibland, men nu har det fått konkurrens. Av World Snooker Challenge 2005 (ja, gammalt – finns nyare) som jag impulsköpte i min begynnande snookerfeber, det är VM snart vet ni…

Hör och häpna, det är ett riktigt bra spel! Laddningstiderna är verkligen på gränsen, som så ofta annars när det gäller PSP, men spelmässigt så är djupet precis lagom för oss som verkligen gillar snooker. Kommentatorerna gör ett bra jobb, de 100 eller så verkliga motståndarna (tror alla är det i alla fall, åtminstone till namnet) beter sig vettigt om än kanske inte alltid så likt sina förlagor, och man kan snabbspola när någon annan stöter. Målet är förstås att ta sig till VM och vinna, vilket är tufft vill jag meddela – för att verkligen få behållning av World Snooker Challenge 2005 så behöver man vara någorlunda insatt i snookerspelets regler och tempo, annars kan jag tänka att uppförsbacken är rätt tung. Som en bonus finns det andra biljardspel att välja på också, men ärligt talat har jag inte ens testat dem – jag kan inte släppa Krane Thor, min snookerspelare, och hans kamp i matcher som blir allt längre.

Skärmbild på World Snooker Challenge 2005 till PSP

Just matchernas längd gör så klart att snooker passar rätt dåligt i bärbart format, men det var som sagt ett impulsköp. Jag utgick ärligt talat från att det var mediokra spel, World Snooker Challenge-serien (vilken för övrigt ges ut av Sega), med tanke på hur liten sporten är i världen. Tänk så fel man kan ha! 2007 års utgåva skall införskaffas (släpptes 2006 klart, det är sportspel ju…) och då till Xbox 360. Jag kan se mig själv sitta till fyra på morgonen, safespelande mot tråkmånsen Peter Ebdon eller blitzspela mot favoriten Ronnie O’Sullivan.

Det blir nog en beställning när jag flyttat. Snookerfebern är över mig, som sagt…