Fall inte för varje kreativ nyck – då mår du bättre

Ibland måste man hejda sig. Som nu, 00:45 en fredagskväll. Jag är egentligen övertrött efter två riktigt hårda veckor med jobb, jobb och jobb – närapå varje vaken timme faktiskt – och en ytterst hektisk men bra dag. Kroppen säger ifrån, jag borde sova.

Problemet är att jag inte vill. Jag vill skapa något.

Funderade på att ta tag i något av de skrivprojekt (ja, det är böcker) som jag haft i huvudet på tok för länge för att inte ge en chans, men hindrade mig själv. Den här helgen ska jag få ur mig någonstans mellan 70 000 och 100 000 tecken – det är inte läge att glida in på något annat, ryckas med, och sedan inse att man måste “börja jobba” också.

Skriva går bort. Uppenbarligen inte helt, eftersom jag nu hamrar ut den här bloggposten, men ni fattar.

Starta någonting då? Mer konkret: en blogg. Jag har koncept, idéer, vilja och lust. Det finns till och med planer på saker som inte ska hända riktigt än, men varför vänta? Det var nästan nästan nästan att jag tryckte på knappen.

Stopp.

Har inte tid, har för mycket annat, ska rentav försöka jobba så lite som möjligt (helt ledig blir jag nog aldrig) under februari-mars. Då fungerar det inte att dra igång någonting nytt, speciellt inte med tanke på att Spelbloggen – som går bra, tackar som frågar – har en hel del kvar bakom kulisserna. Där har vi ju knappt skrapat på ytan, och även om vi inte ska vara någonstans egentligen förrän efter sommaren (så långsiktigt tänker jag, och bortom…) så är det idioti att glida bort från planen för en nyck.

Det är ju inte det att jag har ont om projekt att förvalta. En del står stilla av vettiga skäl, som Börja Blogga till exempel – jag återkommer till den snart. Andra skulle behöva lite handpåläggning nu när jag vet vad som händer under våren – återkommer till det med så snart kråkorna är på papper, ska vara mindre hemlig den här gången tänkte jag… Tänker i alla fall på Notes Blog-temat med allt runtomkring.

Inatt kommer jag inte starta något nytt projekt. Jag kommer heller inte beta av todo-listan eller bana vägen för helgens jobb. Det är viktigt att inte falla för de kreativa nyckerna varje gång.

För hälsans och välmåendets skull om inte annat.

Och för att göra det lite mer speciellt när man väl låter sig ryckas med. Jag tror man skapar någonting mycket bättre då.