Gameplayers nya filmspelare är inbäddningsbar, debuterar på kong.se

Ni som läser Gameplayers texter med Kong-skinnet, alltså via kong.se, har redan sett Gameplayers nya videospelare. Snygg, tajt och först ut på Kong-versionen av sidan, inte dumt alls. Med andra ord kommer den användas på gameplayer.se längre fram också.

En (rörlig) bild säger dock mer än tusen ord, så här är Killzone 2-trailern från E3, säkert många som väntar på den:

…och här är sidan jag norpade den ifrån. Det blir samma upplägg på Gameplayer-sajten längre fram, har man sagt till mig.

Så varför väljer man att sprida sitt material på det här viset? Det frågade jag projektledaren Thomas Nimstad på Umit.

Allt för att underlätta för användarna. Mycket av informationen på nätet korslänkas och att erbjuda besökare material inline ger mycket högre effekt än att be dem klicka på en länk. Och självklart vill vi att våra GPTV-avsnitt, videorecensioner etc ska kunna visas på andra sajter än våra speciellt då vi i princip är ensamma om att göra webb-tv om spel på svenska. Dessutom har Gameplayer/Kong ett stort videoarkiv av trailers, gameplay etc som vi också vill göra internetanvändare medvetna om.

I mina ögon är det här ett smart drag från Gameplayer-gängets sida. För bloggare som jag själv blir det mer intressant att både bädda in filmerna och länka till Gameplayer bara för att jag får möjligheten. Så länge de producerar bra material så ger det här dem en särställning, och det är så klart skönt att man inte skall behöva vända sig till Youtube eller liknande varje gång man vill visa en ny trailer.

Dessutom är det här ett utmärkt sätt att ytterligare sprida GPTV, som Thomas är inne på, och branda Gameplayer i allmänhet. Smart, helt enkelt, och skönt att se att man hänger med i svängarna.