Nere i onlinespelsträsket

Ni som hängt med mig ett tag känner förmodligen till följande:

  • Jag tycker World of Warcraft är aptrist.
  • Jag var inte bara bland de första i väst som spelade Phantasy Star Online, eh, online – jag gjorde det dessutom i flera år.
  • Jag spelade Guild Wars ett tag men tröttnade, men visst var det skönt att slippa månadskostnaden!

Så med Lord of the Rings Online, ett förvånansvärt hyllat onlinespel från Codemasters, på skrivbordet så borde väl hobbitfötterna raskt åka på, för att sedan åka av lika fort när det visar sig vara skit?

Kan man tänka, även om recensionerna säger annorlunda – men detsamma gäller ju World of Warcraft så det har jag lite svårt att ta som sanning. Inget att göra annat än att prova, inte sant?

Skärmbild på Lineage IIDet var planen. Den sprack. Rickard bönade och bad, tjatade och kryddade med sockersött fjäsk, för att jag skulle prova Lineage II. Och eftersom jag inte har någon egen vilja eller gladeligen betalar 30 euro för att ladda ner ett spel, samt älskar månadsavgifter, så gjorde jag det.

Och det var gårdagen det. Long gone. -6 arbetstimmar men uppe i level 11 12.

Jag har sett, ja, typ ingenting, av Lineage II men världen och stilen tilltalar mig. Spelet går fort, designen är bra och jag får verkligen bita ihop för att inte starta upp speldatorn och köra en liten vända. Som säkert hade blivit en lång vända, vilket i sin tur hade betytt att jag behövde jobba i helgen.

Får se hur länge det varar. Potentialen till lång tid finns definitivt här, Rickard hade rätt – det är ett skönt spel, klart mycket trevligare än Blizzards onlineälskling.

Mitt största problem blir att hinna/orka/vilja testa Lord of the Rings Online. De enda lords jag kan tänka på är Zombie Lords, och de skall dö!

Avrundar med en trailer för ett äldre kapitel i Lineage II-sagan. På mitt nedladdade spel står det Lineage II: The Chaotic Throne – Interlude, vilket jag tror är kapitel fem men jag är osäker. Trailern är i alla fall för kapitel fyra.

Hör av dig om du spelar Lineage II så går vi på monsterjakt! Och funderar du på om det är något för dig så tycker jag det är väl värt att prova på, fastän det inte är det snyggaste spelet jag sett så är det förbaskat roligt.