Nya Disqus 2012: snyggt men inte lokaliserat

Jag har aktiverat den nya versionen av kommentarssystemet Disqus här på TDH.se (samt även på TDH.me och Nutopia, för den delen). Överlag är jag nöjd, men som synes är lokaliseringen under all kritik. Som vanligt, tyvärr – Disqus brukar vara sega på den här biten så jag hoppas det blir ordning på det snart. Jag har i alla fall erbjudit mina tjänster till dem i ett försök att skynda på processen.

Nya Disqus 2012 underlättar en hel del för användaren. Tack vare My Disqus-fliken är det snabbt och enkelt att få en överblick över egna diskussioner, oavsett vilken sajt du är på som använder nya Disqus. En klar förbättring mot den tidigare modellen. Jag gillar även Community-fliken, som sammanställer mest diskuterade artiklar och de användare som kommenterar mest. Den verkar förvisso inte vara helt uppdaterad, jag ser bara två poster trots en hel del data för Disqus att processa in, men det kan vara en tidsaspekt inblandad här. Slutligen, tips om andra poster längst ned, levererade av Disqus, är synnerligen lämpligt och en rejäl smäll för tillägg och tjänster som tillför relaterat-funktionalitet. Bra där.

Överlag positivt således, men testa för all del själv i kommentarerna här nedan, och berätta vad du tycker. Aktiverar för dina sajter gör du inloggad på disqus.com (direktlänk), när du själv vill.