WordPress i Sverige 2012: #wpbar

Det här är den andra posten om WordPress i Sverige 2012. Har du inte läst den första bör du göra det innan du tar dig an den här, för att få lite sammanhang.

Så, #wpbar är en tillställning som undertecknad (via Odd Alice) har hållit i samarbete med Carnaby ett par gånger. Kort och gott är det en trevlig tillställning där vi dricker öl och snackar webb i allmänhet och WordPress i synnerhet. Runt hundratalet har dykt upp och fyllt Carnabys lokaler när vi hållit #wpbar, så det är uppskattat.

I år tänkte jag att vi skulle ta konceptet lite längre.

  • #wpbar blir mer reguljärt återkommande.
  • Vi kör en kortare dragning, helst livesänd, kring WordPress på varje #wpbar.
  • #wpbar lämnar Stockholm och hälsar på i andra svenska städer.

Om wpse.se är platsen vi alltid kan vända oss för att prata WordPress, så är #wpbar en trevlig tillställning där vi faktiskt kan ses lite då och då.

I och med detta så blir #wpbar en ambullerande tillställning. Vi har ingen fast plats, vi anordnar den så ofta vi kan (och tycker är lämpligt) runtom i Sverige. Det ställer lite högre krav på oss, och på att vi hittar samarbetspartners i varje stad vi ska anordna #wpbar i. Eller så här: ska vi hålla #wpbar i Göteborg eller Malmö behöver vi förstås någon/några på plats som kan hjälpa oss, eftersom det knappast kommer finnas plats i budgeten för alltför mycket rekogniserande eller hyrande av lokaler. Idealt är det en webbyrå som jobbar med WordPress som står som medarrangör, precis som vi gjort med Carnaby tidigare här i Stockholm.

Vitsen med att förändra #wpbar på det här sättet är att luckra upp Stockholmsfixeringen för WordPress. Det är inte bara i Stockholm man använder WordPress, snackar om plattformen, eller vill samla sig – även i resten av Sverige finns intresset. Jag tycker att #wpbar är det perfekta sättet att träffa nya WordPress-intresserade människor, så varför inte ta #wpbar till dem?

Först på agendan står dock en #wpbar i Stockholm, årets första, vilken infaller tisdagen den 19 juni hos Söderhavet – läs mer på wpbar.se och anmäl dig till Facebook-eventet. Parallellt med det drar vi igång arbetet med att hitta lämpliga samarbetspartners, framför allt i Göteborg och Malmö till en början – men även i mindre städer. Jobbar du på eller känner du till ett företag som jobbar med/runt WordPress och kan tänkas vara intresserade av att vara medarrangör till en #wpbar så hör för all del av dig! Så länge är kommentarsfältet öppet, som alltid.