Tag: böcker


 • Här är omslaget till Webbpublicering med WordPress 5.0

  Här är omslaget till Webbpublicering med WordPress 5.0

  Om du prenumererar på mitt (svenska) nyhetsbrev om WordPress, WPSE, så vet du redan att det blir en helt ny utgåva av min bok Webbpublicering med WordPress. Den första utgåvan kom 2012, och har stått sig hyfsat väl i alla fall. Men i dag, med WordPress 5.0 och den nya innehållsredigeraren (även känd som Gutenberg), så är det väldigt mycket som är nytt och skrämmande för användarna.

  Med andra ord så blir det en Webbpublicering med WordPress 5.0! ?

  Precis som tidigare så kommer eboken att erbjudas för gratis nedladdning, tack vare vänliga sponsorer (se nedan). Nytt är däremot att det blir en tryckt version också.

  Mer om allt detta senare. Nedan ser du omslaget till Webbpublicering med WordPress 5.0. Vill du veta mer om boken så skriv upp dig på e-postlistan – det är gratis och garanterat spamfritt.

  Så här ser omslaget ut

  Ett stort tack till sponsorerna, för närvarande (i alfabetisk ordning): Angry Creative, Divide & Conquer, Glesys, IIS, KrokedilMalmö Yrkeshögskola. ?


 • Haunted Futures är släppt

  Haunted Futures

  Haunted Futures är en antologi om framtiden där undertecknad råkar medverka, med berättelsen Futures Past. Mina medförfattare här är desto mer imponerande, så jag tycker absolut du ska köpa ett exemplar av Haunted Futures.

  Baksidestext, typ:

  You can’t see far, and the footing is uncertain at best. Ghosts and phantoms stalk the haze around you, and their chittering will lead you astray. There are no maps to this territory, but sometimes a brave soul strides out ahead into the haunted shadows. Those who return to the campfire of the now often bear tales of the visions seared into their minds while they were out there, in the mists.

  We have scoured the earth for these most daring of travelers – the ones who have ventured out into the future and returned wraith-laden. Fifteen of them agreed to share their stories. Their enthralling accounts will seize you, and you might find it difficult to fight free of them afterwards, but any risks are overshadowed by the dazzling wonders that await. So muster your courage, and dive into the pages. Haunted Futures of all kinds await you, with open arms and suspiciously toothy smiles.

  Några länkar, i all välmening:


 • Cthulhu Lies Dreaming är ute nu

  Cthulhu Lies Dreaming är en antologi smockfull av härligt skruvade noveller med någon form av anknytning till andan i Cthulhu-mytoset. Läs mer på TDH.me, köp direkt på Amazon, samt spana in omslaget är nedan:

  Cthulhu Lies Dreaming


 • The Writer’s iPad finns ute nu

  The Writer's iPadVi tar det viktigaste först. Min ebok The Writer’s iPad finns ute nu. Den kostar $3,99 (runt 27 kr) om du köper den från mig, men moms (25% för eböcker) tillkommer, så det blir 34 kr ungefär. Det är den värd tycker jag, fast jag är ju något partisk, så jag låter Martin Ackerfors tycka till i stället:

  För alla som någon gång övervägt att använda en iPad för författande är @tdh:s The Writer’s iPad given läsning. Spana in den på tdh.me.

  The Writer’s iPad är alltså en ebok om att använda iPad för skrivande. För det går utmärkt, det har jag bevisat gång på gång genom att skriva allt från artiklar och bloggposter, till delar (och hela, faktiskt) böcker med paddan som främsta verktyg. Allt du behöver är rätt kombination av appar och tillbehör.

  (more…)


 • Här är The Writer’s iPad

  The Writer's iPadJag har skrivit en ebok som heter The Writer’s iPad. Den handlar om hur man som författare, skribent, journalist, ordkonstnär, poet, eller vad man nu vill kalla sig, kan använda sin iPad för att producera ännu fler ord. Läs mer om The Writer’s iPad här.

  Eboken kommer i slutet av februari och/eller i början av mars, beroende på vilket format och vilken ebokhandel du föredrar. Naturligtvis återkommer jag med mer information när det närmar sig.


 • Ny boksida på TDH.se

  Uppmärksamma har sett att boksidan här på TDH.se har uppdaterats. Nu kan man läsa om flera av mina böcker.


 • Här är Webbpublicering med WordPress

  Usch, jag har oerhört dåligt samvete över eboken Webbpublicering med WordPress, den är så löjligt försenad att jag vill stoppa huvudet i sanden.

  Men det tänker jag inte göra.

  Istället pekar jag er till boksidan där ni från idag kan ladda ner Webbpublicering med WordPress alldeles gratis.

  Det ni!

  (more…)


 • Några rader om eböcker och bokhyllor

  Jag har skrivit några rader om eböcker och bokhyllor på TDH.me, apropå det faktum att jag nästan bara köper böcker digitalt numera.


 • Smashing WordPress: Beyond the Blog, 3rd Edition finns ute nu

  Den tredje utgåvan av Smashing WordPress: Beyond the Blog finns ute nu, även i Sverige. Precis som tidigare så fick USA den först, och liksom då så smyger sig boken hit innan förlaget, Wiley, ens har fått dem till sitt lager. Jag har med andra ord ännu inte sett en papperskopia av Smashing WordPress: Beyond the Blog, 3rd Edition, men korrektur-PDF:erna såg bra ut.

  Den stora frågan är förstås vem som ska köpa den här boken. Svaret är enkelt: Smashing WordPress är skriven för WordPress-utvecklare och -designers. Gör du egna teman eller tillägg är det här boken för dig, och vill du lära dig förstå andras teman och tillägg är det också boken för dig. Däremot kan du inte vara komplett nybörjare, om en enkel PHP-rad får dig att börjar gråta under köksbordet bör du börja någon annanstans.

  (more…)


 • Så här ser Smashing WordPress: Beyond the Blog, 3rd Edition ut

  Omslaget finns uppe på boksidan för den som är nyfiken, inlagan har ny design också. Den här vill ni inte missa, rejäl uppdatering. Mer snart!


 • Januari 2012

  Nästa vecka sparkar Sverige igång maskineriet igen och vi förväntas alla producera och prestera. Det har jag redan gjort varje dag i år, tack vare en löjligt tajt deadline till en ny bok (mer om det nästa vecka), och till följd av några borttappade arbetsdagar i december.

  Januari är ingen rolig månad för mig, för även om det är roliga projekt och uppdrag som står på agendan – oavsett om det ska skrivas eller byggas – så är det lite för mycket. Varje arbetsdag är fulltecknad, jag räknar inte med att ha en helgs vila på hela månaden, och även om mina dagar ibland börjar efter andras lunch, så blir de långa ändå. (more…)


 • Varje andetag tar tid

  Jag är en produktiv jävel, du vet det. Bland mycket annat så skriver jag böcker, publicerar webbsidor, driver webbyrå, och anordnar konferenser. Det kryddar jag med kul saker som livesändningar och frilansuppdrag.

  Jag är även en framgångsrik jävel. Så. Sagt. Det går bra, har gjort länge, och även om jag är väldigt långt ifrån felfri eller perfekt så vet jag vad jag pysslar med. Lite osvenskt kanske, men vet ni – jag tror på mångfalden så jag får säga det rakt ut.

  Dessutom är min musiksmak oklanderlig. Hävdar du något annat, läs föregående mening. (more…)


 • Tackling Tumblr ute nu

  Min bok om bloggplattformen och tillika sociala nätverket Tumblr finns nu att köpa från bra bokhandlar världen över. Eller i USA och Europa i alla fall. Boken heter Tackling Tumblr och jag har skrivit om den tidigare.

  Vill du handla från Amazon (och ge mig lite kickback) så finns länkar på TDH.me. Här i Sverige tycker jag att ni ska köpa boken där den är billigast och mest tillgänglig, men länkarna nedan ger mig någon liten krona i provision:

  Den första (?) recensionen är för övrigt ute nu med, hos ZDNet UK.


 • Så här ser Tackling Tumblr ut

  I slutet av juli släpps Tackling Tumblr i USA, och några veckor senare bör boken dyka upp i Europa. Omslaget ser ut så här:

  Tackling Tumblr

  Om du är nyfiken på vad Tackling Tumblr – som självfallet handlar om populära publiceringsplattformen Tumblr – innehåller finns det mer information på bokens sida på TDH.me. På engelska, precis som boken är, förstås.


 • Böcker i handeln just nu #wpse

  På allmän begäran publicerade jag nyss en post om vilka av mina böcker som finns i handeln nu. Ta en titt vetja!