Tag: Börja Blogga-serien


 • Börja blogga: Välj rätt bloggsystem

  Börja bloggaDet finns en mängd alternativ för dig som skall börja blogga, och eftersom man gärna slipper problemet med att flytta från en plattform till en annan så är det en bra idé att välja rätt från början. Jag talar om bloggsystem, det som rullar i bakgrunden så att du slipper hacka html för varje bloggpost du vill publicera. (more…)


 • Börja blogga: Varför skall jag blogga?

  Börja bloggaBörja blogga är en artikelserie om att blogga, vad man bör tänka på, hur det går till, och vilka frågor som man bör ställa sig. Nya delar kommer upp varje vecka, ibland flera gånger, så se till att besöka tdh.se regelbundet, eller varför inte teckna en prenumeration via RSS eller e-post? Läs introduktionen för en mer ingående presentation.

  Det här är den andra delen i Börja blogga-serien. Mycket nöje. (more…)


 • Börja blogga: En introduktion

  Börja bloggaBloggar är hett, det kan man läsa sig till i tidningarna, eller se när man googlar efter någonting intressant – alltid är det en eller ett par bloggar som dyker upp bland sökresultaten.

  Däremot är bloggen som format väldigt outvecklad, åtminstone här i Sverige. Internationellt, och då främst gentemot den amerikanska marknaden, har man tagit betydligt större steg och ser bloggen som något långt bortom den gängse förklaringen vi fortfarande dras med i svensk media. (more…)


 • Sparar bloggserierna tills efter sommaren

  Sommarvärme (foto av Steve Woods)Ni är några stycken som undrar när den utlovade Börja blogga-serien skall dyka upp. Jag har bevisligen varit lite dålig med informationen här – det blir först efter sommaren, av två anledningar. Den första är att jag försöker ta det lagom lugnt och vara lite ledig den här sommaren, något nytt för undertecknad som ni vet. Den andra är att folk försvinner på semestrar och har annat att tänka på än att följa en artikelserie på nätet – man surfar helt enkelt mindre på sommaren överlag. Eller ja, det är inget jag märker av på statistiken ärligt talat, men den gamla sanningen gäller troligen fortfarande.

  Med andra ord: Börja blogga-serien, och de andra sakerna jag tänkt dra igång här, kickar igång först efter sommaren. Tills dess fortsätter jag hålla det här mystempot på bloggen. Se till att prenumerera så att du inte missar något!


 • Mör måndag

  I’m here for Andy’s svensexa!Kaffet skär i halsen idag, blir till att leva på Strepsil och Fisherman’s Friend ett tag tror jag. Det är mitt eget fel, men vad skall man göra när det är svensexa för polaren? Just det, man kör hårt och tar konsekvenserna – det var det värt. Kanondag.

  Tack till Alex för sköna bilden! Den prydde våra t-shirts hela dagen!

  Annars så tänkte jag ta det lite lugnt den här veckan. Ett stort och långtgående projekt har börjat, ett annat är så gott som avklarat (min del i alla fall, lansering vilken dag som helst) och ytterligare ett halvvägs. USA och/eller hemligt, så det får stanna där – nyfikna håller koll på tdhedengren.com, som för övrigt snart får TDH 2.0-behandlingen. Taggmoln med mera kommer till tdh.se den här veckan också, betan närmar sig sitt slut. (more…)


 • Mini-FAQ för att rädda min inkorg

  Det gläder mig att så många finner tdh.se vara intressant läsning! På 28 inlägg har det (i detta nu, vilket är ett antal timmar innan just du läser det här) skrivits hela 148 kommentarer! Det är inte illa tycker jag. Och ja, ni är några tusen som läser min blogg, trevligt – det sporrar mig vidare i utvecklingen, och då talar jag främst om den innehållsmässiga.

  Nu är det dock så att jag fått lite väl många mejl med samma frågor, så jag tänkte att jag skulle svara på dem här lite snabbt. Möjligen kan det rädda min inkorg, och så slipper ni vänta på att jag skall kunna ta mig tid att höra av mig. Så here goes! (more…)


 • Flyttad, online och riktigt upptagen

  En dryg vecka offline känns som en evighet när man är van vid att ha dagliga sysslor, men eftersom jag sålt mina sajter och tagit lite time off från andra projekt lagom till min flytt så var det inte så stressande som väntat. Jag är i alla fall någorlunda installerad i mitt nya hem (foto på kontoret kommer) även om det fortfarande är 25% lådor och ytterligare 25% avsaknad av nya möbler. Man behöver förnya varje gång man flyttar… (more…)