Tag: idioti


 • Så här ser city.se ut just nu

  Med lite korrigering för vilken utgåva av city.se du klickar in på, ibland rentav med länkar till andra sajter som faktiskt fattar att man inte kan stänga en sajt över sommaren!

  Bild 1.png


 • Göteborg har oklanderlig smak, förbjuder gatumusikanter

  Den 1 juli träder ett förbud mot garumusik i kraft i Göteborg. Förbudet gäller i centrum, och tydligen ska helt akustisk musik vara tillåten utanför centrum under vissa tider. I alla fall om man ska tro en debattartikel underskriven av bland annat Håkan Hellström, Ebbot, Freddie Wadling och Lasse Kronér.

  Företagarföreningen Avenyn och andra lobbyister har i stillhet förmått Göteborgs kommun att rösta igenom en lag som är helt uppåt väggarna. Anledningen sägs vara att anställda i butikerna på Avenyn och i Femman blir störda av att höra samma låtar om och om igen. Det talas om tortyrlika förhållanden.

  Det är så klart hemskt för anställda i butikerna som får höra samma sak om och om igen.

  Så stäng av radion och slopa julmusiken? (more…)


 • Jag och FRA

  Jag borde skriva något om den hiskeliga FRA-lagen, men andra har gjort det in absurdum, så jag orkar inte riktigt. Ett par punkter för varför jag tycker det är en styggelse som borde vara (är?) grundlagsvidrig dock:

  • Min personliga integritet. Nej, jag har inget att dölja, men det betyder inte att jag vill visa allt heller. Det är min rättighet att ha ett privatliv, kära regering.
  • Informationsutbytet med USA. Läste att vår kära regering har skrivit ett informationsutbytesavtal med USA, och att det var en (den främsta?) av anledningarna till hela FRA-soppan. Sverige borde måna om svenska medborgare, och att över huvud taget lämna så mycket som ett tecken till ett regelvidrigt land som USA utan domstolsbeslut borde definitivt vara brott mot grundlagen!
  • Vem är Storebror i framtiden? Bortsett nämna informationsutbyte kanske FRA-lagen ter sig rätt harmlös. Men tänk ett steg längre, vem vet vem/vad som kommer till makten i framtiden? Demokrati betyder inte att det inte kan hända, en viss führer bevisade sannerligen det.

  Uppenbarligen har vi ingen stark grundlag i Sverige, för något som är så här påträngande på medborgarnas integritet borde inte vara möjligt att lagstifta om utan en grundlagsändring. Jag är mot FRA-lagen. • SF Bios badwillkvot växer ytterligare

  Jag sade ju det, SF – ni lyssnade inte. Nu har Svenska Dagbladet plockat upp er idiotiska länkpolicy och era buffelfasoner mot Biotider.se – och vips bloggas det av såväl Martin Jönsson som Vassa Eggen, samt en hög andra.

  Herr Jönsson tycker som jag, men lite mer diplomatiskt:

  Om SF förstår sitt eget bästa slutar de motarbeta Biotider och tackar dem för hjälpen istället. En sajt som älskar biofilm så mycket kan inte vara dålig för SF

  Vassa Eggen-Olle drar paralleller:

  Uppenbarligen anser de att även informationen om biotiderna är en del av affärsmodellen. Det är som att Coop skulle förbjuda kunder att gå fram till pastahyllan och hämta spaghettin utan att dessförinnan pliktats att titta i skyltfönstret.

  Återigen, det här är ett klockrent exempel på hur man inte beter sig som företag idag. Har du missat bakgrunden så se mitt tidigare inlägg.


 • Det där med badwill, SF Bio

  Daniel Feldt är förbannad å Biotider.ses vägnar. SF Bio stoppar nämligen deras tjänst, och den använder Daniels utmärkta filmblogg Bloggywood (ej att förväxla med Pakten Film, Daniel heter bara lite som jag och bör inte lastas för det). Jag förstår hans frustration, Beta Alfa belyser även det hela, och sätter tummen på spiken vad gäller SF:s länkpolicy.

  Hör upp i klassen! Det här är nämligen Hur man gör sig ovän med bloggosfären, lektion 1A.


 • Truck fastnar under bro, jag tappar fyra timmars arbetstid

  Härligt. Det här satte mig tillbaka fyra timmar i mitt redan tokstressade schema för den här veckan. Verkligen begåvat att inte ha koll på höjden, skönt att det är proffs på vägarna. Tågtrafiken mot Lund stannade upp totalt, och självfallet var jag på väg dit just då.

  Salt i såren: på kvällen var nätkopplingen nere för första gången så jag hade inga möjligheter att jobba in. Och idag bär det iväg till Österlen för bästa vännernas bröllop, så inga chanser att rädda läget under helgen heller. Puh.