Tag: nyhetsbrev


 • Fjorton nummer senare

  Det blev fjorton nummer av Appmagasinet i år, ett varje torsdag klockan 15:00, varje vecka. Jag är ganska nöjd med detta, även om det förstås finns saker jag hade önskat vi hunnit med.

  Nyhetsbrev är kul, det har jag alltid tyckt. Kong var ett e-postmagasin ett tag faktiskt, med veckovisa matiga nummer, och Appmagasinet är inte så långt ifrån detta, om än mer fokuserat på en typ av texter.

  Nog om det, nu tar vi ledigt över jul och nyår, i och med numret som skickas ut i dag. Appsugna följer förstås Appmagasinets blogg i väntan på nya nummer.


 • 100 prenumeranter tar in 199 500 kr/år

  Urban Lindstedts e-postnyhetsbrev E-handelstrender har nu 100 betalande prenumeranter. En årsprenumeration kostar 1 995 kr (plus moms förstås), vilket betyder att Urban tar in 199 500 kr/år på sitt nyhetsbrev. Det är inte illa det!

  Eftersom jag är en nyhetsbrevsjunkie (ni minns väl Kong-iterationen som var e-postmagasin?) så bad jag Urban skriva en bloggpost om saken. Där konstaterar han bland annat följande:

  Jag har fått en betydligt mer heterogen prenumerantskara än jag väntade mig. Idag består prenumerantskaran av större och mellanstora e-handlare, e-handelsleverantörer, konsulter och större företag. De små e-handlarna lyser dock med sin frånvaro – de är helt enkelt inte beredd att betala 1995 kronor för en helårsprenumeration. De flesta prenumeranterna finns i Sverige, men också i Norge, Danmark, Finland och Frankrike.

  Målet för juluppehållet är att fördubbla den betalande skaran, alltså 200 prenumeranter. Grattis Urban!


 • Dagens Media satsar på nyhetsbrev om digital marknadsföring

  DIG

  Mediablaskan Dagens Media har lanserat DIG, ett nyhetsbrev (!) om digital marknadsföring som utkommer på torsdagar. Just nu är DIG öppen för alla men på sikt blir det enbart för betalande prenumeranter (av papperstidningen). Mervärde är förvisso bra, och Dagens Media är inte ensamma om att publicera nyhetsbrev låsta till betalande läsare, men i det här fallet hade de troligen tjänat mer på att erbjuda DIG vitt och brett. Vem vet, kanske kan de få en extra läsare eller två på det viset?

  För ingen kommer väl ta en prenumeration på Dagens Media bara för DIG?

  En sak dock: snygg tajt design – gillar, trots övervikten av Verdana. Kolla in DIG innan den blir låst. Se även bloggen Digmar, som hör till på något vis. Kullin har tio tankar, mestadels kloka sådana.


 • Nischade betalnyhetsbrev senaste trenden?

  Vassa Eggen-Olle var först ut med Analysbrevet, och nu har även Urban Lindstedt spinnat av ett nyhetsbrev från sin blogg, om än på annan plats. Båda kostar pengar, båda backas av bloggar.

  Är nischade nyhetsbrev via e-post den senaste trenden, och är de här för att stanna? Skulle du betala för ett nyhetsbrev?


 • PDF-tidningen Sista Bossen ute nu

  sistabossen.gifSista Bossen är en gratis speltidning som publiceras i PDF-format, och skall tydligen tryckas i mindre (1 000 exemplar) upplaga framöver också. Det första numret är ute nu. Via.

  Jag lekte med tanken att göra nummerutgivning i diverse digitala format för länge sedan, men PDF-formatet är inte direkt klockrent. Delar av tankarna återanvändes i Kong e-postmagasin, den veckobaserade e-posttidningen. Idag hade det varit en blogg.


 • Vassa Eggen lanserar nyhetsbrev – prenumerationen kostar pengar

  Mediebloggaren Olle Lidbom lanserar en spinoff till sin omtyckta blogg Vassa Eggen. Nyhetsbrevet Måndag Morgon kommer ut varje måndag, med start den 15 oktober, och det kostar pengar att prenumerera. 1 100 kr/år närmare bestämt, för 45 utgåvor. Ingen faslig summa i sig, men det skall bli intressant att se hur många prenumeranter Olle, med M&M-kollegan Martin Kreuger, kan dra ihop. (more…)


 • Tigga pengar hjälpte – Erixon fortsätter

  Politiske debattören Dick Erixon bad sina läsare om 100 000 kr eller så åkte bloggen offline. Det fungerade, över 90 000 på fem dagar. Jag skrev en post om det tidigare, missa inte heller kommentarerna. Senare passerade Erixon 100 000 kr-gränsen. Åtta dagar tog det. Gratulerar får man väl säga.

  Snittpeng per bidragsgivare? Knappt 273 kr enligt Erixon baserat på hans slutrapportering. Matten gjorde jag själv, men om din huvudräkning inte är vad den borde vara så blir det 100 051 kr totalt, fördelat på 367 bidragsgivare. Rätt mycket per skalle om ni frågar mig, det är en tidningsprenumeration i ett kvartal eller något sådant. Jag har på känn att det var en hel del maffigare bidrag, kanske från politiskt aktiva personer som vill ha Dick Erixon kvar i debatten i så många former som möjligt. (more…)