Tag: SMS


 • SMS is not a secure protocol

  This was bound to happen:

  O2-Telefonica in Germany has confirmed to Süddeutsche Zeitung that some of its customers have had their bank accounts drained using a two-stage attack that exploits SS7.

  In other words, thieves exploited SS7 to intercept two-factor authentication codes sent to online banking customers, allowing them to empty their accounts. The thefts occurred over the past few months, according to multiple sources.

  SMS (aka text message) is not a secure means of communication, and that isn’t anything new either. Keep that in mind when you send details, and use two-factor authentication that doesn’t rely on other means of verification too.


 • Tre låter dig betala appar med mobilen, SMS kräver fortfarande WyWallet

  Mobiloperatören Tre erbjuder sina kunder att betala för sina appköp i Google Play-butiken på mobilfakturan, meddelas det i ett pressmeddelande. Telenor har sedan tidigare ett liknande erbjudande enligt Mobil.

  Så här låter det i ett pressmeddelande från Tre:

  – Vi strävar alltid efter att förenkla för våra kunder och samarbetet med Google gör det smidigare för kunderna att använda Google Play-butiken, säger Nicholas Högberg, VD på 3 Sverige.

  Fina ord, och ingen dålig idé. För mig smakar den dock lite illa, för tydligen är det helt okej att betala för appar på mobilfakturan, men ska du köpa SMS-biljetter så måste du använda WyWallet. Ni minns förstås debaclet med just WyWallet, något som på intet sätt förenklade för några kunder.

  Ingen kan väl tycka att det här vare sig låter eller känns rimligt, inte sant?


 • SMS-gåvorna har minskat med 92% sedan WyWallet infördes

  Röda korset är inte så nöjda med WyWallets entré på marknaden. Så här twittrar de:

  Sedan WyWallet infördes har antalet gåvor vi får via sms minskat med 92%.

  Mer information ska komma snart, räkna med rubriker i dagspress när de vaknar.

  Jag undrar om mobiloperatörerna är nöjda med det här?


 • Du behöver inte WyWallet

  Det här kom i dag per SMS:

  Hej. Du har väl inte missat att SMS-köp och andra mobila betalningar efter 31 jan kommer att skötas av WyWallet, en betalningstjänst vi startat tillsammans med Telia, Tele 2 och Telenor. Skicka “JA” till 71798 så kan du fortsätta att betala dina SMS-köp via din mobilfaktura. Gör du ingenting kommer du att bli uppmanad att registrera dig nästa gång du försöker göra ett SMS-köp. Flera av landets kollektivtrafikbolag har valt egna biljettlösningar. Vänd dig därför till ditt lokala kollektivtrafikbolag för information om hur du löser biljett efter 31 januari. Läs villkor på http://wywallet.se/villkor och läs mer om WyWallet på http://m.tre.se/wywallet Mvh 3

  Innan du accepterar WyWallet och deras horribla villkor, vilka diskuterats ingående tidigare, så ifrågasätt ifall du behöver dem. Stockholmare som vill köpa SL-biljetter med SMS gör det med en annan aktör så ni kan skippa WyWallet för det ändamålet, och så är fallet på andra platser i landet med. Svidande kritik mot WyWallet och mobiloperatörernas agerande om något.

  Själv vägrar jag godkänna WyWallets villkor, inte minst för att hela företaget bakom är ett hån mot fri konkurrens eftersom de fyra mobiloperatörerna är ägare. Bojkotta WyWallet du med, sök alternativ, och visa att det här inte är i kundernas intresse. Med lite tur läggs spektaklet ned och mobiloperatörerna inser att transparens och tydlighet mot kunderna är något alla tjänar på.


 • Mobiloperatörerna tvingar dig till WyWallet

  Snart kommer du vara tvungen att vara kund hos WyWallet om du vill göra någon form av köp via SMS. Bakom WyWallet står Telia, Tele2, Comviq, Halebop, Telenor samt Tre, fast under namnet 4T Sverige AB, och de är inte sena med att tvinga in dig i betaltjänsten. Det här fick jag per SMS i morse, efter flera påtryckningar och påminnelser om WyWallets existens.

  Hej. Nästa gång du gör ett SMS-köp, t ex köper en SMS-biljett, kommer du i och med köpet, att bli kund hos WyWallet. WyWallet är en tjänst vi startat tillsammans med Telia, Tele2 och Telenor för att du ska kunna göra betalningar med mobilen. Som kund hos WyWallet kommer dina SMS-köp även fortsättningsvis hamna på din mobilfaktura.  Klicka på länken för WyWallets villkor och ytterligare information om tjänsten samt möjlighet att tacka nej.  https://tre.wywallet.se/merinfo Observera att det efter den 31 jan 2013 inte längre är möjligt att göra SMS-köp via 3s mobilfaktura om du inte är WyWallet-kund. Mvh 3

  Med andra ord, vill jag köpa en biljett med SMS måste jag godkänna WyWallets villkor och bli kund hos dem. Det här sker per automatik, utan att jag får möjlighet att läsa igenom och godkänna några avtalsvillkor.

  (more…)


 • Det är No Smiley Week – deltar du?

  Det är No Smiley Week, och bakgrunden kan läsas bra hos Sofia Mirjamsdotter. Tanken är att man inte ska använda smileys på en vecka, vilket är ett ganska intressant experiment tycker jag.

  Men inget för mig.

  Min syn på smileys är glasklar: de är en överanvänd genväg för att förmedla budskap. De berikar konversationen i den fall teckenmängden är begränsad, som på Twitter eller i ett SMS exempelvis, men när längden inte är av vikt är det en genväg för latmaskar.

  Tycker jag.

  Om du vill delta så låter du helt enkelt bli att skriva smileys den här veckan. Följ hashtaggen #nosmiley på Twitter om du vill, och gå med i Facebook-eventet om du känner för det – inte obligatoriskt.

  Och just det. 😉


 • Nu kan du twittra via SMS även i Sverige

  Det här var trevligt. Om du är så old school att du föredrar SMS framför Twitter-appar, eller helt enkelt inte uppgraderat dig till en modern mobiltelefon ännu, så kan du nu twittra via SMS i Sverige. Tidigare har man kunnat lösa det via externa tjänster (jag körde alla mina tweets via Jaiku back in the day), men nu har Twitter och mobiloperatörerna bevisligen kommit överens.

  Twitter tar inte betalt för att du twittrar via SMS, men det gör däremot mobiloperatörerna, SMS kostar som vanligt alltså. Så tänk dig för. (more…)


 • PC för Alla testar SMS-betalning för låst artikel

  PC för Allas årliga mobila bredband-test brukar kunna avnjutas (nåja) på webben. I år kostar det 9 kr och du betalar via SMS. Yay or nay? Personligen blir resultatet en bloggpost, och så skiter jag i testet…