Nu kan du twittra via SMS även i Sverige

Det här var trevligt. Om du är så old school att du föredrar SMS framför Twitter-appar, eller helt enkelt inte uppgraderat dig till en modern mobiltelefon ännu, så kan du nu twittra via SMS i Sverige. Tidigare har man kunnat lösa det via externa tjänster (jag körde alla mina tweets via Jaiku back in the day), men nu har Twitter och mobiloperatörerna bevisligen kommit överens.

Twitter tar inte betalt för att du twittrar via SMS, men det gör däremot mobiloperatörerna, SMS kostar som vanligt alltså. Så tänk dig för.

I skrivande stund så påstår Twitter att jag inte kan ta emot tweets som SMS, men 3 skriver på Facebook att det ska fungera så förhoppningsvis slår det över snart. Eller så har de fått det om bakfoten. Kolla själv på twitter.com/devices för att se vad som gäller för dig.

Nu skulle jag väl i och för sig inte vilja ha mina tweets som SMS, inkorgen skulle bli tokigt full och det skulle tveklöst bli dyrt väldigt snabbt, även för mig som har några tusen SMS gratis. Så tänk på det innan du öppnar din mobiltelefon för twitterflödet.

Slutligen, en app är tveklöst bättre, så det här är väl egentligen för de av er som inte kör iPhone eller en Android-lur.

Bonus: följ @tdhse på Twitter vetja!